Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Zayıflama ilaçları restoranları da etkiliyor Çavuşoğlu “Öğrencilerimiz bir gün daha taşınamayacak, eğitim kaybına yol açan bu tutumdan vazgeçin” Çığır açıcı keşif: İnsan beyni aslında iki ayrı organ Altın fiyatlarında ibre tersine mi dönüyor? 100 bin kişilik araştırma: Uykunun kalitesi mi yoksa süresi mi önemli? Döviz kurlarında son durum (21 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (21 Eylül 2026) Ülkemizin sevilen sanatçılarından Mehmet Can hayatını kaybetti Suriyeli çocuklar barış mesajını 10 metrelik resimle anlattı Fenerbahçe 8 fark attı, kulüp tarihinde bir ilk yaşandı Pakistan’da tutuklu eski Başbakan Khan’ın kardeşi gözaltına alındı Trump "Çok da uzak olmayan bir gelecekte çok büyük şeyler olacak" İtalya hükümeti, yabancı öğrenci sayısı ve başörtüsü yasağı için yasa tasarısı hazırlıyor Robotlar için ambulans gerçek oldu Sisi'den ABD-İran krizinin sona erdirilmesi için kapsamlı anlaşma çağrısı Tatlısu Harnup Festivali'nde Sembolik Plaj Güreşleri yapıldı Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs konusuna ilişkin resmi politikamız egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü ilkelerine dayanmaktadır" S&P Güney Kıbrıs’ın kredi notunu yükseltti Üstel "Son beş yılda asgari ücreti beş katına çıkardık" Amcaoğlu “Soylu Sokak Yağmur Suyu Kanal Projesi’nde sona yaklaşıldı” Zayıflama ilaçları restoranları da etkiliyor Çavuşoğlu “Öğrencilerimiz bir gün daha taşınamayacak, eğitim kaybına yol açan bu tutumdan vazgeçin” Çığır açıcı keşif: İnsan beyni aslında iki ayrı organ Altın fiyatlarında ibre tersine mi dönüyor? 100 bin kişilik araştırma: Uykunun kalitesi mi yoksa süresi mi önemli? Döviz kurlarında son durum (21 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (21 Eylül 2026) Ülkemizin sevilen sanatçılarından Mehmet Can hayatını kaybetti Suriyeli çocuklar barış mesajını 10 metrelik resimle anlattı Fenerbahçe 8 fark attı, kulüp tarihinde bir ilk yaşandı Pakistan’da tutuklu eski Başbakan Khan’ın kardeşi gözaltına alındı Trump "Çok da uzak olmayan bir gelecekte çok büyük şeyler olacak" İtalya hükümeti, yabancı öğrenci sayısı ve başörtüsü yasağı için yasa tasarısı hazırlıyor Robotlar için ambulans gerçek oldu Sisi'den ABD-İran krizinin sona erdirilmesi için kapsamlı anlaşma çağrısı Tatlısu Harnup Festivali'nde Sembolik Plaj Güreşleri yapıldı Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs konusuna ilişkin resmi politikamız egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü ilkelerine dayanmaktadır" S&P Güney Kıbrıs’ın kredi notunu yükseltti Üstel "Son beş yılda asgari ücreti beş katına çıkardık" Amcaoğlu “Soylu Sokak Yağmur Suyu Kanal Projesi’nde sona yaklaşıldı”
Dolar
Euro
Sterlin

21. Kıbrıs Tiyatro Festivali başladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
21. Kıbrıs Tiyatro Festivali başladı
Reklam
Lefkoşa Türk Belediyesi, Girne Belediyesi ve Gazimağusa Belediyesi’nin iş birliğinde düzenlenen “21. Kıbrıs Tiyatro Festivali” dün akşam başladı. Festivalin açılışı, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde (YDÜ AKKM), Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Esaretin Bedeli” adlı oyunla yapıldı. Oyun öncesinde Lefkoşa Belediye Tiyatrosu (LBT) Sanat Yönetmeni Cem Aykut, açılış konuşması için LBT kurucularından Yaşar Ersoy’u sahneye davet etti. Ersoy: Tiyatronun ışığı en karanlık günlerde bile aydınlığı vaat eder Lefkoşa Belediye Tiyatrosu (LBT) kurucusu Yaşar Ersoy, bu yıl üç şehirde düzenlenen tiyatro festivalinin açılışında yaptığı konuşmada, festivale katkı koyan belediyelere ve izleyicilere teşekkür ederek “Sizler var olduğunuz sürece biz varız. Tiyatro sadece tiyatro emekçileri ile değil sizlerle vardır” diyerek dayanışma mesajı verdi. Ersoy, festivalin üç belediye ile başladığını ancak uzun yıllar boyunca Lefkoşa Türk Belediyesi ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun festivali tek başına omuzlayarak bugünlere getirdiğini anımsattı. "Bu zor ve sıkıntılı günlerde üç belediye, demokrasi kültürü gereği hepimizin ihtiyacı olan iş birliği ve dayanışma örneği gösterdi” diyen Ersoy, festivalin bu yıl üç şehir arasında bir enerji köprüsü kurduğunu söyledi. Festivalin ev sahibi üç belediye başkanının Brüksel’de bulunması nedeni ile açılış törenine katılamadığını vurgulayan Ersoy, sözlerini Alman tiyatro ustası Bertolt Brecht'in “Çıkın ışığa buluşabilenler, sevindirebilenler, değişebilenler” sözüne atıfta bulunarak tiyatronun ışığının en karanlık günlerde bile aydınlığı vaat ettiğini dile getirerek tamamladı. Ankara Devlet Tiyatrosu’nun ‘Esaretin Bedeli’ oyunu ayakta alkışlandı Festivalin açılış oyunu olan ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Esaretin Bedeli”, salonu tıklım tıklım dolduran seyirciler tarafından ayakta alkışlanırken, oyuncuların performansları da büyük beğeni kazandı. Oyun 22 Mayıs Perşembe akşamı Gazimağusa, 24 Mayıs Cumartesi akşamı ise Girne’de sahnelenecek. 30 Haziran’a kadar sürecek olan festival kapsamında oyunlar Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa’da sahnelenecek. Festivale İktisat Bankası altın sponsor olarak destek verirken, Birinci Global Medya, Nesdersan.com, Pro Temizlik, Siba LTD ve Lefkoşa Belediye Çalışanları Tasarruf Kooperatifi gümüş sponsorlar arasında yer aldı. Yakın Doğu Üniversitesi salon sponsoru, Pasha Group ve Oscar Group ise konaklama sponsoru oldu. Biletler, www.gisekibris.com, www.kibrisbiletcim.com, www.adatickets.com adreslerinden ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu gişesinden temin edilebiliyor.

Benzer haberler

Featured
Zayıflama ilaçları restoranları da etkiliyor 21 Eyl 2026 09:33 Çavuşoğlu “Öğrencilerimiz bir gün daha taşınamayacak, eğitim kaybına yol açan bu tutumdan vazgeçin” 21 Eyl 2026 09:11 Çığır açıcı keşif: İnsan beyni aslında iki ayrı organ 21 Eyl 2026 09:05 Altın fiyatlarında ibre tersine mi dönüyor? 21 Eyl 2026 08:55 100 bin kişilik araştırma: Uykunun kalitesi mi yoksa süresi mi önemli? 21 Eyl 2026 08:23 Döviz kurlarında son durum (21 Eylül 2026) 21 Eyl 2026 08:14 Bugün hava nasıl olacak? (21 Eylül 2026) 21 Eyl 2026 08:10 Ülkemizin sevilen sanatçılarından Mehmet Can hayatını kaybetti 20 Eyl 2026 23:09 Suriyeli çocuklar barış mesajını 10 metrelik resimle anlattı 20 Eyl 2026 21:14