2024’te 400 çocuk suçluya kelepçe!

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’ta 2024’te 400 çocuk suçlunun, işledikleri ciddi suçlar nedeniyle kelepçe takılarak ya karakola götürüldüğü ya da gözaltına alındığı açıkladı.
Fileleftheros’un “2024’te 400 Çocuğa Kelepçe Takıldı” başlıklı haberine göre Kıbrıs Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Marios Harçiotis çocuk suçluların sayısında görülen ciddi artış nedeniyle polis teşkilatı içerisinde özel bir bölüm oluşturduklarını, bu amaçla personel eğittiklerini açıkladı.
2004 yılında 400 çocuğun, işledikleri ciddi suçlar nedeniyle karakollara götürüldüğünü ya da gözaltına alındığını açıklayan Harçiotis çocuklar için cezaevi dışında özel bir gözaltı alanı kurulana kadar Merkezi Cezaevinin bir kanadını çocuk mahkumlar için düzenleyerek şartları iyileştirdiklerini de söyledi.
Gazete düzensiz göçmenlerin barındırıldığı Mennoya’daki binaların 2026’da, çocuk gözaltı alanı olarak değerlendirileceği bilgisini de verdi.
Benzer haberler
Featured
"Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor
Yunanistan'da art arda depremler
Ada, İzmir'de rekorunu geliştirdi ve Dünya barajına biraz daha yaklaştı
Hristoulidis "Holguin görüşmesinden sonuç bekliyorum"
Karaoğulları "Artık istifa edin"
Dördüncü Geleneksel Polis Halk Koşusu yapıldı
ESPA, yasa önerisinin geri çekilmesini talep etti
Amcaoğlu "Türkiye ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz”
Trafik denetimleri: Bir günde 47 araç trafikten men edildi, beş sürücü de tutuklandı


