Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Guterres'ten, nükleer silah kullanımını önlemek için diyaloğa geri dönme çağrısı AB'de kişi başına gıda israfı 129 kilograma ulaştı Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Eylül 2026) İran Dışişleri Bakanı "Katarlı arabuluculara önerilerimizi ilettik, ABD'nin yanıtını bekliyoruz" 41 yıl hapis yatan Carter, yeni DNA bulgularının ardından kefaletle serbest bırakıldı KKTC’deki spor heyecanı TRT Avaz’a taşınıyor Onalt'tan süt fiyatlarının yükseltilmesine tepki "Maliyet hesabı belgeleriyle açıklanmalı" Başbakanlık "Yeni bir naaşa daha ulaşıldı, iki naaşın ise kimliği belirlendi" Borsa günü yüzde 2,40 değer kaybıyla tamamladı AJet'ten yurt dışı bağlantılı uçuşlarda indirim kampanyası Baykallı "Sorunları yaratan anlayış yeniden çözümün adresi olamaz" Akdoğan’da atıl durumdaki bina Kültür Merkezi olarak düzenledi KTEZO "Kararı derhal gözden geçirin, bir günlük saadet için bütün geleceği tüketmeyin" CTP "Gençlik Vizyonu"nu paylaştı Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi ikinci toplantısını gerçekleştirdi Girne Belediyesi, "Ata Tohumu Halk Buluşması" düzenliyor Eczanelerin yeni çalışma saatleri açıklandı “Hristodulidis’in 19 Maddesi ve Guterres’in 7 Maddesi” Güvenlik kamu görevlilerine ilişkin yasa tasarıları Komiteye geri çekildi Nöbetçi eczaneler (29 Eylül 2026) Guterres'ten, nükleer silah kullanımını önlemek için diyaloğa geri dönme çağrısı AB'de kişi başına gıda israfı 129 kilograma ulaştı Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Eylül 2026) İran Dışişleri Bakanı "Katarlı arabuluculara önerilerimizi ilettik, ABD'nin yanıtını bekliyoruz" 41 yıl hapis yatan Carter, yeni DNA bulgularının ardından kefaletle serbest bırakıldı KKTC’deki spor heyecanı TRT Avaz’a taşınıyor Onalt'tan süt fiyatlarının yükseltilmesine tepki "Maliyet hesabı belgeleriyle açıklanmalı" Başbakanlık "Yeni bir naaşa daha ulaşıldı, iki naaşın ise kimliği belirlendi" Borsa günü yüzde 2,40 değer kaybıyla tamamladı AJet'ten yurt dışı bağlantılı uçuşlarda indirim kampanyası Baykallı "Sorunları yaratan anlayış yeniden çözümün adresi olamaz" Akdoğan’da atıl durumdaki bina Kültür Merkezi olarak düzenledi KTEZO "Kararı derhal gözden geçirin, bir günlük saadet için bütün geleceği tüketmeyin" CTP "Gençlik Vizyonu"nu paylaştı Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi ikinci toplantısını gerçekleştirdi Girne Belediyesi, "Ata Tohumu Halk Buluşması" düzenliyor Eczanelerin yeni çalışma saatleri açıklandı “Hristodulidis’in 19 Maddesi ve Guterres’in 7 Maddesi” Güvenlik kamu görevlilerine ilişkin yasa tasarıları Komiteye geri çekildi Nöbetçi eczaneler (29 Eylül 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —

2024 YKS tercih süresi yarına kadar uzatıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
2024 YKS tercih süresi yarına kadar uzatıldı
Reklam

Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Behcet Çelebi, 2024 YKS tercih süresinin yarına kadar uzatıldığını belirterek, KKTC uyruklu olup ortaöğretimini Kıbrıs’ta tamamlayan tüm A level sonuçlarına sahip öğrencilerin TC üniversitelerine başvurabildiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın tüm öğrencilerin TC üniversitelerine başvuru yapmasını desteklediklerini ifade eden Çelebi, “Öğrencilerimizin tercih ettikleri üniversitelere kabul alabilmeleri yönünde her türlü danışmanlığı ve desteği sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Behcet Çelebi üniversite tercihleri ve yerleştirmelerle ilgili açıklama yaptı. Çelebi, son günlerde birçok platformda YKS tercihleriyle ilgili sorulara cevap verdiklerini ancak konunun daha iyi anlaşılması için yeniden açıklama gereği duyduklarını belirtti.

Gerekli bilgilendirmeleri yapmak üzere kapılarının öğrencilere, velilere ve basına açık olduğunu ifade eden Behcet Çelebi, 2024 tercihleriyle ilgili Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi’nde bir danışma ekibi oluşturulduğunu, burada 50’den fazla öğrenciye danışmanlık hizmeti verildiğini de kaydetti.

-KKTC YKS kontenjanlarından kimlerin yararlanabilir?

Çelebi, KKTC YKS kontenjanlarından kimlerin yararlanabileceğini şöyle açıkladı:

“KKTC uyruklu olup, liseyi kesintisiz KKTC liselerinde okuyan öğrencilerin; KKTC YKS kontenjanlarından yararlanma hakkı bulunmaktadır. Bu doğrultuda her sene lise son sınıf öğrencilerinin bilgi ve belgeleri; rehber öğretmenler tarafından Dairemize gönderilmektedir. Gönderilen bilgi ve belgeler, Dairemiz tarafından kontrol edilerek YÖK’e ve ÖSYM’ye iletilmektedir. Listede adı iletilen öğrenciler; KKTC kontenjanından yararlanma hakkı kazanmaktadır. Ancak KKTC Bakanlar Kurulu kararı ile yurt dışına görevlendirilen ailelerin çocuklarında; KKTC liselerinden mezun olma şartı aranmamaktadır.”

-Öğrencilerin YKS sıralaması neden açıklanmadı?

Behcet Çelebi, öğrencilerin YKS sıralamasının neden açıklanmadığına dair soruyu ise şöyle yanıtladı:

“YKS’ye giren tüm öğrenciler; sınav puanlarını ve sıralamalarını ÖSYM’nin sınav sonuç belgesinden öğrenebilmektedirler. Bu nedenle öğrenciler tercihlerini varsayım üzerine değil, puan ve sıralama bilinciyle yapabilmektedirler. Daha önceki yıllarda ÖSYM sadece KKTC merkezlerinde sınava giren öğrencilerin sıralamasını tarafımıza göndermekteydi. Birkaç yıldır; açıklanan listelerde T.C. sınav merkezlerinde sınava giren ve kontenjan hakkı olan öğrenciler; açıklanan sıralamanın değişikliğe uğramasına sebep olabilmekteydi. Bu nedenle; ÖSYM bu sene de, geçen yıl olduğu gibi listenin açıklanmasını uygun bulmamıştır.”

-Kontenjanlara yerleştirme işlemleri hangi kurum tarafından, nasıl yapılıyor?

Çelebi, kontenjanlara yerleştirme işlemlerinin hangi kurum tarafından nasıl yapıldığını şu şekilde açıkladı:

“YKS sonucu ile T.C. üniversitelerine yerleştirilen öğrenciler, Dairemiz tarafından yayınlanan listeye göre değil, ÖSYM tarafından, YKS sonucuna göre yapılmaktadır. Türkiye’nin en güvenilir kurumlarından biri olan ÖSYM öğrencilerimizin haklarının yenilmeyeceğinin en büyük garantisidir. Bilindiği gibi; ÖSYM’de tüm işlemler sistemsel olarak ilerlemektedir.”

Benzer haberler

Featured
Guterres'ten, nükleer silah kullanımını önlemek için diyaloğa geri dönme çağrısı 29 Eyl 2026 22:03 AB'de kişi başına gıda israfı 129 kilograma ulaştı 29 Eyl 2026 21:48 Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Eylül 2026) 29 Eyl 2026 21:34 İran Dışişleri Bakanı "Katarlı arabuluculara önerilerimizi ilettik, ABD'nin yanıtını bekliyoruz" 29 Eyl 2026 21:28 41 yıl hapis yatan Carter, yeni DNA bulgularının ardından kefaletle serbest bırakıldı 29 Eyl 2026 21:19 KKTC’deki spor heyecanı TRT Avaz’a taşınıyor 29 Eyl 2026 21:05 Onalt'tan süt fiyatlarının yükseltilmesine tepki "Maliyet hesabı belgeleriyle açıklanmalı" 29 Eyl 2026 20:53 Başbakanlık "Yeni bir naaşa daha ulaşıldı, iki naaşın ise kimliği belirlendi" 29 Eyl 2026 19:58 Borsa günü yüzde 2,40 değer kaybıyla tamamladı 29 Eyl 2026 19:41