Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Hamas "Netanyahu arabulucuların çabalarını baltalıyor" Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 300'den fazla ölüm kaydedildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ağustos 2026) Hocanın Güzelyurt Meslek Lisesi'ndeki olaya ilişkin açıklama yaptı Yılmaz "Fiber Projesi, stratejik bir kalkınma hamlesidir" Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz” AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası İncirli “Kayıt dışı yaşamla mücadele önceliklerimizin başında” Borsa günü yüzde 2,34 değer kazanarak tamamladı İstanbul Adalar'da peş peşe depremler Üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi: 7 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi GABFEST 2026’da 3x3 sokak basketbolu kayıtları başladı Fiber optik ek protokolü Ankara'da imzalandı Hava sıcaklığı iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkacak Akpınar “YÖDAK üniversiteleri sıralamak yerine yükseköğretimi planlamalıdır" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasının 66. duruşması sona erdi Sağlık Bakanlığı HPV aşısı uygulamasının uzatıldığını duyurdu Nöbetçi eczaneler (19 Ağustos 2026) Hamas "Netanyahu arabulucuların çabalarını baltalıyor" Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 300'den fazla ölüm kaydedildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ağustos 2026) Hocanın Güzelyurt Meslek Lisesi'ndeki olaya ilişkin açıklama yaptı Yılmaz "Fiber Projesi, stratejik bir kalkınma hamlesidir" Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz” AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası İncirli “Kayıt dışı yaşamla mücadele önceliklerimizin başında” Borsa günü yüzde 2,34 değer kazanarak tamamladı İstanbul Adalar'da peş peşe depremler Üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi: 7 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi GABFEST 2026’da 3x3 sokak basketbolu kayıtları başladı Fiber optik ek protokolü Ankara'da imzalandı Hava sıcaklığı iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkacak Akpınar “YÖDAK üniversiteleri sıralamak yerine yükseköğretimi planlamalıdır" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasının 66. duruşması sona erdi Sağlık Bakanlığı HPV aşısı uygulamasının uzatıldığını duyurdu Nöbetçi eczaneler (19 Ağustos 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

“2024, sağlık açısından 2023’e göre daha iyi olacak”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
“2024, sağlık açısından 2023’e göre daha iyi olacak”
Reklam

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, 14 Mart Tıp Töreni’ndeki konuşmasında, “2024, sağlık açısından 2023’e göre daha iyi olacak. 2025 ise 2024’e göre fersah fersah iyi olacak…” dedi. Sağlıkta eksikler olduğunu ancak bunları gidermek için çalıştıklarını söyleyen Dinçyürek, sağlıkta doğru planlama için doğru verileri yakalayabilmenin önemli olduğunu, bunun için de kayıp-kaçağın yakalanabilmesi gerektiğini ifade etti. “Bu sadece otomasyonla mümkündür” diyen Hakan Dinçyürek, “Göreve geldiğim günden beri e-devlet kapsamında olan e-sağlığa hayata geçirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. İlaç takip sistemi konusunda kimsenin hoşuna gitmeyen olaylar yaşandığını söyleyen Dinçyürek, otomasyon sisteminin bu yılın 3’üncü çeyreğinde hazır olacağını açıkladı. Sağlık Bakanlığı döneminde 114 hemşire, 14 ebe hemşire ve 48 hekimin sağlık kadrosuna dahil edildiğini, yan dallardaki eksiklikleri de peyder pey gidermeye devam ettiklerini ifade eden Dinçyürek, Girne Hastanesi’nin bu yıl hizmete gireceğini, Güzelyurt Hastanesi’nin de bu yılın sonu ya da 2025’nin başında açılacağını söyledi. Pamuklu Hastanesi’nin tamamlanacağını, Maraş’a sıfırdan hastane yapılacağını, Lapta Sağlık Merkezi’nin yenileceğini, Değirmenlik Sağlık Merkezi’nin ihalesine birkaç hafta içinde çıkılacağını kaydeden Dinçyürek, Gazimağusa Hastanesi’ni 3 basamak haline getirmek için atılan adımlara işaret etti. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin tüm servislerinin 2024’te yenileceğini söyleyen Dinçyürek, depreme dayanıklılık konusunda sorunu olan Talasemi Merkezi’nin başka bir yere taşınacağını söyledi. Sağlık sistemine dahil edilen cihazlar ve sağlık ocaklarındaki hizmetler konusunda da bilgi veren Dinçyürek, bu yılın sonunda 20 yeni ambulansı 112’nin hizmetine sunmayı hedeflediklerini ifade etti. 8 yıldır devre dışı kalan Devlet Laboratuvarının ihalesine bu ay içinde çıkılacağını da kaydeden Dinçyürek, “Akredite olmuş Devlet Laboratuvarına çok kısa sürede kavuşacağız” dedi. Göreve geldiğinde bütçede ilaçla ilgili kaynak olmadığını ancak 2 kez ihale bitirdiklerini ifade eden Dinçyürek, bu yıl kesintisiz ilaç tedarikini sağlamak için 750 milyon TL’lik ihaleye çıkıldığını kaydetti. Sağlık Bakanı Dinçyürek, “2024’te İlaç Eczacılık Dairesi’ni de yeniden yapılandıracağız” dedi.

Benzer haberler

Featured
Hamas "Netanyahu arabulucuların çabalarını baltalıyor" 19 Ağu 2026 21:54 Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 300'den fazla ölüm kaydedildi 19 Ağu 2026 21:35 Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ağustos 2026) 19 Ağu 2026 21:23 Hocanın Güzelyurt Meslek Lisesi'ndeki olaya ilişkin açıklama yaptı 19 Ağu 2026 21:10 Yılmaz "Fiber Projesi, stratejik bir kalkınma hamlesidir" 19 Ağu 2026 21:05 Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı 19 Ağu 2026 20:39 Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi 19 Ağu 2026 20:31 Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz” 19 Ağu 2026 19:50 AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası 19 Ağu 2026 19:12