2022'den beri aranan zanlı polise kendisi teslim oldu

Voice Kıbrıs Haber
(Kamalı Haber)-Lefkoşa’da 2022 yılında meydana gelen “Yaralama, Ciddi Darp,Kanunsuz Bıçak Taşıma, Kavga, Rahatsızlık ve KKTC'de İkamet İzinsiz bulunmak” suçlarından tutuklanan zanlı mahkemeye çıkarıldı.
Polis memuru Emre Yel mahkemede olguları aktardı.
Polis, zanlının “Yaralama, Ciddi Darp, Kanunsuz Bıçak Taşıma, Kavga, Rahatsızlık ve KKTC'de İkamet İzinsiz bulunmak” suçlarından mahkemeye çıkarıldığını söyledi.
Polis, 10.04.2022 tarihinde saat 01:00 raddelerinde, 5 kişi alacak verecek meselesini konuşmak için Lefkoşa Fuar Alanı içerisinde bulundukları bir esnada bir taraf olup diğer şahıs ile aralarında çıkan anlaşmazlık sonucu birbirlerinin vücutlarının muhtelif yerlerine vurmak sureti ile bir kavgada yer aldıklarını söyledi.
Polis, zanlı ve diğer 4 şahsın, olay mahallinde bulunan diğer şahsın arkadaşı olan kişiyi ciddi bir şekilde darp edip sol kolunu tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurdukları bıçak ile yaraladıklarını belirtti.
Polis, 10.04.2022 tarihinde 4 kinin tutuklandığını, zanlının ise aranan şahıs ilan edildiğini kaydetti.
Polis, tutuklanan 4 şahsın 22.04.2022 tarihinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak teminata bağlandıklarını belirtti. Polis, zanlının13.04.2024 tarihinde Girne Polis Müdürlüğü'ne giderek teslim olduğunu söyledi.
Polis, zanlının sorgusunda olay mahallinde olduğunu ancak herhangi bir olaya karışılmadığını beyan ettiğini ifade etti.
Polis, yapılan muhaceret kontrolünde zanlının 29.11.2019 tarihinden itibaren 1417 gündür KKTC'de İkamet İzinsiz olarak bulunduğunun tespit edildiğini açıkladı.
Polis, soruşturmanın yeni başladığını, zanlının ülkede İkamet İzinsiz olarak bulunduğu süre zarfında nerelerde kaldığı ve başka bir suça karışıp karışmadığının soruşturulması gerektiğini belirtti.
Polis, zanlının aktif öğrenci olduğunu iddia ettiğini, bu hususun da araştırılacağını söyledi.
Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep ettti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.
Benzer haberler
Featured
Bir ilk olacak: Papa, ABD seçimleri için oy pusulası talep etti
Mali'deki Mars göktaşının 4,1 milyar yıldan daha eski olduğu belirlendi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (30 Ekim 2026)
TDP ilk 90 günlük acil eylem planını açıkladı
Zelenski yarın Türkiye'ye gidiyor
Yunanistan'da liman ve denizcilik çalışanları "savaşa hayır" diyerek greve gitti
LHD'den Teknecik için acil eylem çağrısı "Hava kirliliği sınırları aşıyor"
Güzelyurt-Lefke çevre yolunun bir bölümü bisiklet yarışı nedeniyle trafiğe kapatılacak
Cumhurbaşkanı Erhürman, Ankara temaslarının ardından yurda döndü




