Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Fransa'daki G7 Liderler Zirvesi'ne Trump'ın "patron benim" çıkışı damga vurdu ABD ordusu, İran'a yönelik deniz ablukasını kaldırdığını açıkladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Haziran 2026) Netanyahu'nun, İran-ABD mutabakatına bağlı olmayacaklarını Trump'a ilettiği iddia edildi Yapay zekalı tıp dünyasında devrim: 60 saniyede tüm vücut taraması “Doğaya Dokun, İz Bırakma” temasıyla etkinlik düzenleniyor DAÜ, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 691’inci sırada yer aldı Alas “Güngör yangını uzun vadeli sonuçlar doğurabilecek ciddi bir kriz" Borsa günü yüzde 2,82 değer kazanarak tamamladı Dışişleri Bakanlığı "Mesnetsiz ithamlar ve gerçekleri yok sayan değerlendirmeleri reddediyoruz" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasında 9 sanığa tahliye kararı İngiltere Merkez Bankası politika faizini yüzde sabit tuttu “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul’a sevk edildi Sağlık Bakanlığı "kktcsaglikrandevu.com sitesinin bakanlık ile bağlantısı yok" YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı! Fransa'daki G7 Liderler Zirvesi'ne Trump'ın "patron benim" çıkışı damga vurdu ABD ordusu, İran'a yönelik deniz ablukasını kaldırdığını açıkladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Haziran 2026) Netanyahu'nun, İran-ABD mutabakatına bağlı olmayacaklarını Trump'a ilettiği iddia edildi Yapay zekalı tıp dünyasında devrim: 60 saniyede tüm vücut taraması “Doğaya Dokun, İz Bırakma” temasıyla etkinlik düzenleniyor DAÜ, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 691’inci sırada yer aldı Alas “Güngör yangını uzun vadeli sonuçlar doğurabilecek ciddi bir kriz" Borsa günü yüzde 2,82 değer kazanarak tamamladı Dışişleri Bakanlığı "Mesnetsiz ithamlar ve gerçekleri yok sayan değerlendirmeleri reddediyoruz" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasında 9 sanığa tahliye kararı İngiltere Merkez Bankası politika faizini yüzde sabit tuttu “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul’a sevk edildi Sağlık Bakanlığı "kktcsaglikrandevu.com sitesinin bakanlık ile bağlantısı yok" YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı!
Dolar
Euro
Sterlin

2022 bütçesi onaylanarak Genel Kurul'a sevk edildi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

2022 bütçesi onaylanarak Genel Kurul'a sevk edildi

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, 2022 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nı görüşmeleri kapsamında çeşitli kurumların bütçelerini görüşmesine bugün de devam ederek 2022 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı görüşmelerini tamamladı.

Bu çerçevede, Mahkemeler Bütçesi 84 Milyon 48 Bin 200 TL, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı Bütçesi 9 Milyon 662 Bin 400 TL olarak oy birliği ile kabul edilirken; Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Bütçesi 600 Bin TL artışla 1 Milyar 462 Milyon 837 Bin TL, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Bütçesi 169 Milyon 755 Bin 900 TL, Sağlık Bakanlığı Bütçesi 1 Milyar 121 Milyon 927 Bin 900 TL, Dışişleri Bakanlığı Bütçesi 145 Milyon 802 Bin 300 TL, Maliye Bakanlığı Bütçesi 99 Milyon 400 Bin TL artışla 5 Milyar 946 Milyon 686 Bin 500 TL olarak oy çokluğu ile kabul edildi.

Komite, Gelirler Bütçesini de oy çokluğu ile kabul etmesinin ardından; 2022 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın bütününü, 12 Milyar 770 Milyon TL olarak oy çokluğu ile onaylanarak Genel Kurul’a sevk etti. Tasarıya ilişkin komitedeki oylamada UBP Grubu Milletvekilleri kabul, CTP ve HP Grubu Milletvekilleri ise ret oyu verdi.

Bütçe görüşmelerine, Komite üyesi olan Ulusal Birlik Partisi Milletvekilleri Hasan Taçoy (Komite Başkanı), Özdemir Berova, Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekilleri Fikri Toros (Başkan Vekili) ve Salahi Şahiner ile Halkın Partisi Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu katıldılar. Görüşmelerde ayrıca UBP Milletvekilleri Yasemi Öztürk, Menteş Gündüz, CTP Milletvekilleri Dr. Sıla Usar İncirli, Doğuş Derya ve HP Milletvekili Jale Refik Rogers de hazır bulundu.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Sayıştay Başkanı Osman Korahan ve bütçeleri kabul edilen kurumların üst düzey bürokratları da görüşmelere katıldı.

2022 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısının Genel Kuruldaki  görüşmelerinin 22 Kasım Pazartesi başlaması ve 24 Kasım Çarşamba tamamlanması bekleniyor.

Voice Kıbrıs Haber/TAK

Benzer haberler

Featured
Fransa'daki G7 Liderler Zirvesi'ne Trump'ın "patron benim" çıkışı damga vurdu 2026-06-18 21:44:00 ABD ordusu, İran'a yönelik deniz ablukasını kaldırdığını açıkladı 2026-06-18 21:39:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Haziran 2026) 2026-06-18 21:27:00 Netanyahu'nun, İran-ABD mutabakatına bağlı olmayacaklarını Trump'a ilettiği iddia edildi 2026-06-18 21:21:00 Yapay zekalı tıp dünyasında devrim: 60 saniyede tüm vücut taraması 2026-06-18 21:14:00 “Doğaya Dokun, İz Bırakma” temasıyla etkinlik düzenleniyor 2026-06-18 20:58:00 DAÜ, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 691’inci sırada yer aldı 2026-06-18 20:49:00 Alas “Güngör yangını uzun vadeli sonuçlar doğurabilecek ciddi bir kriz" 2026-06-18 20:26:00 Borsa günü yüzde 2,82 değer kazanarak tamamladı 2026-06-18 20:07:00