Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
İncirli, gençlerle bir araya geldi "Üretimin her türlüsüne destek olacağız" Üstel’den yeni beş yıl mesajı Taçoy “Özerk sanayi bölgeleri ile üretimde reform yaşanacaktır” Çağıner Vakfı’ndan eğitim bursu Güney'in eylül enflasyonu yüzde 5,2 İlkan Varol, Ombudsman raporunu Erhürman’a sundu Petrol-İş ile hissedarlar uzlaştı, bayilere akaryakıt verilmeye başlandı Polisten beş ilçede asayiş ve trafik denetimi Güney'de yeni doğan bebeğe Lejyoner tanısı.. Hastalığa neden olan bakteri klinikteki suda tespit edildi Holguin'den liderlere "Gerekli uzun vadeli kararları alın" çağrısı Akü kutup başları seyir halindeki araçta yangına neden oldu Hristodulidis “Costa Erdoğan ile TC-AB ilişkilerinin Kıbrıs sorunuyla paralel bağlanmasını görüşecek” Erhürman Politis’e konuştu “19 maddelik öneri belgesini almadım” İstanbul'da su baskınları ve selin ardından kaybolan kişileri arama çalışmaları sürüyor İkamet izni bulunmayan 37 kişi tutuklandı 24 saatlik yağış miktarı 5 kilogramda kaldı Alkollü sürücülerin karıştığı kazalarda 1'i motosiklet sürücüsü, 4 kişi yaralandı Nöbetçi eczaneler (17 Ekim 2026) Aracın çarptığı 25 yaşındaki kadın ağır yaralandı Pile Barış Festivali bu akşam liderlerin katılımıyla yapılacak İncirli, gençlerle bir araya geldi "Üretimin her türlüsüne destek olacağız" Üstel’den yeni beş yıl mesajı Taçoy “Özerk sanayi bölgeleri ile üretimde reform yaşanacaktır” Çağıner Vakfı’ndan eğitim bursu Güney'in eylül enflasyonu yüzde 5,2 İlkan Varol, Ombudsman raporunu Erhürman’a sundu Petrol-İş ile hissedarlar uzlaştı, bayilere akaryakıt verilmeye başlandı Polisten beş ilçede asayiş ve trafik denetimi Güney'de yeni doğan bebeğe Lejyoner tanısı.. Hastalığa neden olan bakteri klinikteki suda tespit edildi Holguin'den liderlere "Gerekli uzun vadeli kararları alın" çağrısı Akü kutup başları seyir halindeki araçta yangına neden oldu Hristodulidis “Costa Erdoğan ile TC-AB ilişkilerinin Kıbrıs sorunuyla paralel bağlanmasını görüşecek” Erhürman Politis’e konuştu “19 maddelik öneri belgesini almadım” İstanbul'da su baskınları ve selin ardından kaybolan kişileri arama çalışmaları sürüyor İkamet izni bulunmayan 37 kişi tutuklandı 24 saatlik yağış miktarı 5 kilogramda kaldı Alkollü sürücülerin karıştığı kazalarda 1'i motosiklet sürücüsü, 4 kişi yaralandı Nöbetçi eczaneler (17 Ekim 2026) Aracın çarptığı 25 yaşındaki kadın ağır yaralandı Pile Barış Festivali bu akşam liderlerin katılımıyla yapılacak
Dolar —
Euro —
Sterlin —

2018 yılında iki sondaj çalışması daha

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
2018 yılında iki sondaj çalışması daha
Reklam

Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki 10’uncu parselin ruhsatlarına sahip olan ExxonMobil-Qatar Petroleum konsorsiyumunun, 2018 yılında iki sondaj çalışması yapacağı duyuruldu.

Fileleftheros gazetesi, dün düzenlenen basın toplantısında Exxon Mobil şirketinin Avrupa, Rusya ve Hazar bölgesinden sorumlu Başkan Yardımcısı Tristan Aspray’ın açıklamalarda bulunduğunu yazdı. Habere göre, basın toplantısında Rum Enerji ve Ulaştırma Bakanları Yorgos Lakkotripis ve Marios Dimitriadis, Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis ve ABD ile Katar’ın Güney Kıbrıs’taki diplomatik heyetleri hazır bulundu. Aspray’ın yaptığı açıklamalara göre, 2018 yılının ikinci yarısında 10’uncu parselde iki sondaj yapılacağını kaydeden gazete, sondajların art arda yapılacağını aktardı. Habere göre, Aspray açıklamalarında, 10’uncu parselle ilgili olarak toplanan üç boyutlu sismik verilerin ön işlenmesinin tamamlandığını söyledi. Bu aşamada jeofizik verilerin nihai olarak işlenmesinin yapılmakta olduğunu ifade eden Aspray, bölgede önemli olanakların bulunduğuna, aynı zamanda belirsizliklerin de olduğuna işaret etti. Sondaj platformuyla ilgili sözleşmeler ve kuyularla ilgili planlamaların yapılmakta olduğunu belirten Aspray, çalışmalarda mümkün olduğunca “Kıbrıslıların” çalıştırılması taahhüdünde de bulundu. DOĞALGAZ SIVILAŞTIRMA TERMİNALİNE İLGİ Öte yandan Alithia gazetesi “Exxon Mobil Terminale Kadar Bakıyor” başlığıyla verdiği haberinde, Amerikan enerji devi Exxon Mobil’in doğalgaz sıvılaştırma terminali yaratılmasına yöneliminin olduğunu dile getirdiğini yazdı. Gazeteye göre Güney Kıbrıs’ta doğalgaz sıvılaştırma terminali yapılmasına olumlu bakan Aspray, Güney Kıbrıs’taki enerji programının sunumunu yaptığı basın toplantısında, 10’uncu parseldeki gelişmelere bağlı olarak somut adımlar atmaya yoğun ilgisini dile getirdi. Aspray, açıklamalarında, şirketin gelecekteki adımlarının elde edilecek sonuçlara bağlı olacağını söyledi. TÜRKİYE’NİN NAVTEX’LE TEPKİ GÖSTERDİĞİ İDDİA EDİLDİ Fileleftheros gazetesi bir başka haberinde, Türkiye’nin,  ExxonMobil tarafından dün yapılan açıklamalara, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” ve uçuş kontrol bölgesinde “yasadışı faaliyetlerde bulunarak” yanıt vermek istediğini iddia etti. Türkiye’nin Salı günü Güney Kıbrıs’ın sorumluluğunda olduğunu iddia ettiği bölgede tatbikatlar yapmaya yönelik iki Navtex yayımladığını kaydeden gazete, buna göre dün 11.00’den 16.00’ya kadar Baf’ın 30 deniz mili güneybatısından başlayan, 6 ve 7’nci parsellerin içerine giren bir bölgenin bağlandığını savundu. “ONİSİFOROS” İÇİN PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLAMA YAPILABİLİR Haravgi gazetesi ise Total-Eni konsorsiyumunun, 11’inci parselde “Onisiforos” adı verilen hedefte yaptığı sondaj çalışmalarının sonuçlarıyla ilgili Pazartesi günü açıklamalar yapılabileceği ihtimalinden söz etti.

Benzer haberler

Featured
İncirli, gençlerle bir araya geldi "Üretimin her türlüsüne destek olacağız" 17 Eki 2026 20:22 Üstel’den yeni beş yıl mesajı 17 Eki 2026 20:17 Taçoy “Özerk sanayi bölgeleri ile üretimde reform yaşanacaktır” 17 Eki 2026 20:11 Çağıner Vakfı’ndan eğitim bursu 17 Eki 2026 20:04 Güney'in eylül enflasyonu yüzde 5,2 17 Eki 2026 19:07 İlkan Varol, Ombudsman raporunu Erhürman’a sundu 17 Eki 2026 19:00 Petrol-İş ile hissedarlar uzlaştı, bayilere akaryakıt verilmeye başlandı 17 Eki 2026 18:55 Polisten beş ilçede asayiş ve trafik denetimi 17 Eki 2026 18:48 Güney'de yeni doğan bebeğe Lejyoner tanısı.. Hastalığa neden olan bakteri klinikteki suda tespit edildi 17 Eki 2026 18:13