Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
ABD, Dünya Kupası hakeminin ülkeye girişine izin vermedi Apple, yeni Siri yapay zekasını tanıttı İnsan sağlığını tehdit eden 1.889 kilo etin piyasaya sürülmesi engellendi Anthropic'ten yapay zeka uyarısı: Çok yakında kontrolü kaybedebiliriz Borsa haftanın ikinci gününe yükselişle başladı Ercan, Kurban Bayramı’nda 180 bin yolcu ağırladı! Bilim insanlarından yaz saati uyarısı: Ruh sağlığı riskleri sanılandan büyük Büsküvütçü "Toplumu kutuplaştırmaya çalışan girişimlere karşı dikkatli olalım" Kadim Çin bitkisi, kelliğin çaresi olabilir Antalya açıklarında 4 büyüklüğünde deprem Japonya'da görülmemiş ayı alarmı: 94 okulda eğitime ara verildi! Küba'da şiddetli deprem: Sarsıntı Florida ve Meksika'da da hissedildi Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC'ye ziyarette bulunacak Döviz kurlarında son durum (9 Haziran 2026) Ayşe Beyit için acil kan aranıyor! Trump NBA final maçında yuhalandı Altın fiyatları ateşkesle yön arıyor Hürmüz'de helikopter düştü, mürettebat kurtarıldı Sunucunun sorusuna kızan Trump, röportajı yarıda bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Haziran 2026) ABD, Dünya Kupası hakeminin ülkeye girişine izin vermedi Apple, yeni Siri yapay zekasını tanıttı İnsan sağlığını tehdit eden 1.889 kilo etin piyasaya sürülmesi engellendi Anthropic'ten yapay zeka uyarısı: Çok yakında kontrolü kaybedebiliriz Borsa haftanın ikinci gününe yükselişle başladı Ercan, Kurban Bayramı’nda 180 bin yolcu ağırladı! Bilim insanlarından yaz saati uyarısı: Ruh sağlığı riskleri sanılandan büyük Büsküvütçü "Toplumu kutuplaştırmaya çalışan girişimlere karşı dikkatli olalım" Kadim Çin bitkisi, kelliğin çaresi olabilir Antalya açıklarında 4 büyüklüğünde deprem Japonya'da görülmemiş ayı alarmı: 94 okulda eğitime ara verildi! Küba'da şiddetli deprem: Sarsıntı Florida ve Meksika'da da hissedildi Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC'ye ziyarette bulunacak Döviz kurlarında son durum (9 Haziran 2026) Ayşe Beyit için acil kan aranıyor! Trump NBA final maçında yuhalandı Altın fiyatları ateşkesle yön arıyor Hürmüz'de helikopter düştü, mürettebat kurtarıldı Sunucunun sorusuna kızan Trump, röportajı yarıda bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

20 bin TL isabet eden biletini yaktı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
20 bin TL isabet eden biletini yaktı

Türkiye'de Bursa'nın İnegöl ilçesinde asgari ücretle çalışan Esat Şahan, 20 bin lira isabet eden Milli Piyango biletini 'haram' olduğu gerekçesiyle yaktı. Şahan, "Bileti sorgulattığımda son 1 rakam ile 20 milyon TL'yi kaçırdığımı gördüm. Çeyrek bilet olan biletime 20 bin TL vurdu. Haram para olduğu için bilete dokunmadım, paraya çevirmedim" dedi.

Milli Piyango'nun büyük ikramiyesi olan 80 milyon lira yılbaşı özel çekilişi çeyrek bilete çıktı. Büyük ikramiye 4'e bölünürken, kazananlardan biri İnegöl'den çıktı. İnegöl'de 20 milyon TL büyük ikramiyeyi kazanan talihli merak edilirken, inegolonline.com'un haberine göre, 1 rakamla büyük ikramiyeyi kaçırıp 20 bin TL kazanan Esat Şahan isimli mobilya işçisi vatandaş, Milli Piyango 'haram' diyerek bileti yaktı. Milli Piyango İdaresi'nin 31 Aralık yılbaşı özel çekilişinde 80 milyon liralık büyük ikramiye '1358490' numaralı çeyrek bilete çıkarken, Şahan’ın 1 numarası farklı '1358430' numaralı çeyrek biletine ise 20 bin TL çıktı.

'1 maaş ikramiye vereceğiz'

Bileti sorgulattığında 20 bin TL para kazandığını ifade eden 37 yaşındaki Şahan, "Alışveriş merkezine çay içmeye gittim. Hesabı ödemeye gittiğimde oradaki bayan bilet uzattı, 'bilet alır mısınız' diye. Ben de çocuğumun ısrarına dayanamayarak bilet satın aldım. Bileti sorgulattığımda son bir rakam ile 20 milyon TL’yi kaçırdığımı gördüm. Çeyrek bilet olan biletime 20 bin TL vurdu. Haram para olduğu için bilete dokunmadım, paraya çevirmedim. Piyango bileti alanlara almamalarını tavsiye ederim, haramı evlerine sokmasınlar” dedi.

Şahan’ın patronu Hüseyin Çakır da bu paranın kendisine hayır getirmeyeceğini ifade ederek, "Bilet almış, bilete de bir para çıkmış. O aslında bana izin istemeye geldi, 'Benim biletime para çıktı, parayı tahsil etmek için Bursa’ya gideceğim, yarım gün izin verebilir misin' dedi. Ben de kendisine bu paranın hayır getirmeyeceğini söyledim. O da zaten kendisi için kullanmayacağını söyledi, akrabalarının borçları varmış onları ödeyeceğini söyledi. 'Gel' dedim, 'bu bileti yakalım sen de bu işten kurtul' dedim. 'Devletimize bu para yol, su, elektrik olarak geri dönsün' dedim. O da 'yakalım' dedi. Bu iş için sizi de çağırdık ki, bilet alacak insanlar bu işin haram olduğunu, güzel bir şey olmadığını anlasınlar, arz talep olmazsa milli piyango ortadan kalkar" diye konuştu.Şahan'a bir maaş ikramiye vereceklerini belirten Çakır "Şimdi kardeşimiz böyle bir şey yaptığı için biz de kendisine 1 maaş ikramiye vereceğiz, helali hoş olsun. Esat ikramiyeye takılı kalmadı. Yaptığı çok güzel bir davranış. Bugün haram 20 bin TL’yi yaktı. Tebrik ediyorum” ifadesini kullandı. (Sputnik)

Benzer haberler

Türkiye
Antalya açıklarında 4 büyüklüğünde deprem 2026-06-09 09:59:00 CHP'de gerilim: Grup konuşmasını kim yapacak? 2026-06-08 13:39:00 “Sanatla Umut Oluyoruz” sergisi Saçaklı Ev'de açılıyor 2026-06-08 10:06:00 Drenjanin "Türkiye’nin uluslararası hukuka saygı göstermesini bekliyoruz" 2026-06-07 12:15:00 Türkiye'de birçok ili sel vurdu: Dereler taştı, araçlar suya kapıldı 2026-06-06 20:16:00 İzmir uçağında alarm: Yolcular acil tahliye edildi! 2026-06-05 11:14:00 Türkiye'de Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı! 2026-06-05 11:10:00 Özgür Özel ve 3 CHP milletvekili hakkında yürütülen soruşturmada "yetkisizlik" kararı 2026-06-04 19:07:00 Türkiye'de işsizlik yüzde 0,1 arttı 2026-06-04 15:16:00