‘’’2 Kültürlerin kaynaşması’’ etkinliği İskele’de yapıldı

Voice Kıbrıs Haber
İskele Belediyesi’nin düzenlediği “2. Kültürlerin Kaynaşması” etkinliği yapıldı.
İskele Belediyesi açıklamasına göre, ada genelindeki farklı kültürlere ait yiyecek içecek ve el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı 120’yi aşkın standlar halkın beğenisini topladı.
Hemen hemen her kültürün yer aldığı kortejin, Atatürk Büstü ’ne gelmesiyle birlikte başlayan etkinlik açılışı, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Açılışta, semazen, İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi de gösteriler sunarken, açılış konuşmasını İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaptı. Açılışta 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile da birer konuşma yaptı.
Etkinliğe İskele Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin yanı sıra, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TKP Yeni Güçler Kurucular Kurulu Başkanı Mehmet Çakıcı, UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, bazı milletvekilleri, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, İskele ve belde muhtarlarının yanı sıra KKTC genelinden binlerce kişi katıldı.
SADIKOĞLU: “AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZIN ALTINDA AYNI HAVAYI SOLUMAYI BAŞARAN İNSANLARIZ”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaptığı konuşmada; heyecanı, mutluluğu ve gururu bir arada yaşadıklarını söyledi. Sadıkoğlu şöyle dedi:
“Renklerin ve kültürlerin buluşma noktası olan İskele’miz bir kez daha KKTC ve Türkiye bayrakları altında böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Tüm halkımızı; dili, dini, ırkı ce rengi ne olursa olsun KKTC’de yaşayan tüm kültürlerimizi İskele’mizde buluşturmayı başardık. Çünkü bizler; ay yıldızlı bayrağımızın altında yaşayıp, aynı havayı solumayı başaran bir toplumun insanlarıyız.”
İskele Belediye Başkanı konuşmasının sonunda, başta İskele Belediye personeli olmak üzere emeği geçen, katkı koyan, gönülden destekleyen herkese teşekkür etti:
GÜVERCİNLER; DOSTLUK VE KARDEŞLİK ADINA GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI
Yapılan konuşmaların ardından, “2. Kültürlerin Kaynaşması” etkinliğinin gerçekleştiği İskele Çarşı Merkezi’nin girişinde bulunan buhurdanlık, gün boyu yanması için zeytin dalları ile yakıldı, gökyüzüne de kardeşlik ve dostluk adına beyaz güvercinler bırakıldı.
Benzer haberler
Featured
Yapay zeka ölümden sonra da konuşturuyor: Hayatını kaybedenlerin dijital kopyaları yapılıyor
Güney Kıbrıs Türkiye’nin AB sürecine engel değil iddiası
"Korolar Buluşuyor 3" Namık Kemal Meydanı'nda müzikseverlerle buluşacak
Kılıçdaroğlu “KKTC'nin resmi adının Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olması lazım”
Kıb-Tek Perşembe günü hurda kablo satışı yapacak
Borsa güne 0,74 düşüşle başladı
Pediatri Kurumu “Çocukların korunması bireysel değil, ortak kamusal sorumluluktur”
Salatadaki gizli tehlike: ABD'de binlerce kişi hastanelik oldu
Kıb-Tek 25 bin led sokak aydınlatma armatürü için sözleşme imzaladı



