Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
KKTC Futbol Milli Takımı Conifa Euro 2026’da şampiyon oldu Putin, Zelenski'nin mektubuna yanıt verdi ''Görüşmenin şimdilik anlamı yok'' Kolejlere Giriş Sınavları KGS-2 sınav sonuçları açıklandı! ABD'de doğumla vatandaşlık hakkı kritik eşikte: Diğer ülkelerde durum ne? Türkiye'de birçok ili sel vurdu: Dereler taştı, araçlar suya kapıldı NASA'nın "sessiz" süpersonik jeti X-59 ses duvarını ilk kez aştı FIFA'dan bilet iptali: Sistemi atlatıp bedavaya almışlardı Rusya'da çocuk işçi tartışması Cumhurbaşkanı Erhürman "Kolej sınavında arzu ettiği sonuca ulaşan çocuklarımızı kutlarım" Trump'ın damadının projesi halkı sokağa döktü "Arnavutluk satılık değil" Ölüm bölgesinde kayboldu, buz yiyerek hayatta kaldı! Cumhurbaşkanlığı Çoksesli Çocuk Korosu ilk konserine hazırlanıyor AB, aday ülkelere tam üyelik öncesi sınırlı entegrasyon seçeneğini değerlendiriyor Okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan 9 kadın sertifikalarını aldı Ermenistan halkı parlamento seçimleri için yarın sandık başına gidecek “Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü” gelecek ay resmen faaliyete geçiyor Biçerdöver elektrik direğine çarptı, 30 dönümlük alan yanarak zarar gördü! KTGB Yönetim Kurulu belirlendi Ülkenin farklı bölgelerinde üç ayrı yangın olayı meydana geldi! CTP "Ezber yarışına değil, düşünerek üreten insanı yetiştirecek bir eğitim sistemine ihtiyaç var" KKTC Futbol Milli Takımı Conifa Euro 2026’da şampiyon oldu Putin, Zelenski'nin mektubuna yanıt verdi ''Görüşmenin şimdilik anlamı yok'' Kolejlere Giriş Sınavları KGS-2 sınav sonuçları açıklandı! ABD'de doğumla vatandaşlık hakkı kritik eşikte: Diğer ülkelerde durum ne? Türkiye'de birçok ili sel vurdu: Dereler taştı, araçlar suya kapıldı NASA'nın "sessiz" süpersonik jeti X-59 ses duvarını ilk kez aştı FIFA'dan bilet iptali: Sistemi atlatıp bedavaya almışlardı Rusya'da çocuk işçi tartışması Cumhurbaşkanı Erhürman "Kolej sınavında arzu ettiği sonuca ulaşan çocuklarımızı kutlarım" Trump'ın damadının projesi halkı sokağa döktü "Arnavutluk satılık değil" Ölüm bölgesinde kayboldu, buz yiyerek hayatta kaldı! Cumhurbaşkanlığı Çoksesli Çocuk Korosu ilk konserine hazırlanıyor AB, aday ülkelere tam üyelik öncesi sınırlı entegrasyon seçeneğini değerlendiriyor Okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan 9 kadın sertifikalarını aldı Ermenistan halkı parlamento seçimleri için yarın sandık başına gidecek “Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü” gelecek ay resmen faaliyete geçiyor Biçerdöver elektrik direğine çarptı, 30 dönümlük alan yanarak zarar gördü! KTGB Yönetim Kurulu belirlendi Ülkenin farklı bölgelerinde üç ayrı yangın olayı meydana geldi! CTP "Ezber yarışına değil, düşünerek üreten insanı yetiştirecek bir eğitim sistemine ihtiyaç var"
Dolar
Euro
Sterlin

2 hafta kaldı: Dev asteroid yaklaşıyor!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
2 hafta kaldı: Dev asteroid yaklaşıyor!

NASA'nın "Tehlikeli" olarak kategorilendirdiği dev asteroid, 4 Şubat'ta gezegenimize en yakın konuma gelecek...

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından potansiyel tehdit kategorisine alınan The 2002 AJ129 isimli astroid 4 Şubat’ta gezegenimizi teğet geçerek uzay boşluğundaki yoluna devam edecek.   Gezegenimizin en yüksek yapısı olan Burj Khalifa’dan daha büyük olan astroid saatte 108 bin km hızla gezegenimize yaklaşıyor. Bu hız insanoğlunun ürettiği en hızlı araçtan tam 15 kat daha hızlı. Asteroid bir kente düşmesi durumunda bir felaket kaçınılmaz olacaktı. Astronomlar, asteroidin gezegenimiz için hiçbir tehdit taşımadığını kaydediyor.   Peki gezegenimiz olası bir asteroid çarpmasına kadar ne kadar hazırlıklı? Hollywood filmlerinin en popüler konularından biri olan bu senaryoya cevap NASA’dan gelmişti. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi, NASA’ya göre, böylesi bir durumda geleceğimiz hiç de parlak değil. Gezegenimizin göktaşı çarpmasına karşı hazır olmadığı uyarısında bulunan NASA çalışanı Dr Joseph Nuth, American Geophysical Union’ın toplantısında yaptığı konuşmada sürpriz bir asteroide müdahale edecek sürenin olmayabileceğinin altını çizmişti. En büyük sorunun insanlığı böyle bir durumda ne yapacağına dair kesin bir yol haritasının bulunmaması olduğunu belirten Nuth, bu denli bir riskin her an gerçekleşebileceğinin altını çizmiş ve bir de öneride bulunmuştu. * Nuth’a göre, bu riski ortadan kaldırmanın en garanti yolu uzaya tek görevi gezegenimize çarpması muhtemel asteroidleri inceleyecek bir araç göndermek. * Yeterli ödeneğin ayrılması durumunda bu aracın bir yıl içinde göreve başlayabileceğini belirten Nuth, söz konusu aracın gezegenimize çarpma olasılığı olan asteroidleri durdurabilecek kapasitede de olacağını sözlerine eklemişti.

Benzer haberler

Dünya
Putin, Zelenski'nin mektubuna yanıt verdi ''Görüşmenin şimdilik anlamı yok'' 2026-06-06 21:40:00 ABD'de doğumla vatandaşlık hakkı kritik eşikte: Diğer ülkelerde durum ne? 2026-06-06 20:32:00 NASA'nın "sessiz" süpersonik jeti X-59 ses duvarını ilk kez aştı 2026-06-06 20:10:00 Rusya'da çocuk işçi tartışması 2026-06-06 18:36:00 Trump'ın damadının projesi halkı sokağa döktü "Arnavutluk satılık değil" 2026-06-06 18:04:00 Ölüm bölgesinde kayboldu, buz yiyerek hayatta kaldı! 2026-06-06 17:15:00 AB, aday ülkelere tam üyelik öncesi sınırlı entegrasyon seçeneğini değerlendiriyor 2026-06-06 16:22:00 Ermenistan halkı parlamento seçimleri için yarın sandık başına gidecek 2026-06-06 16:10:00 BM'den uyaran rapor: Yapay zeka insanlığın içtiği sudan fazlasını tüketebilir 2026-06-06 14:39:00