Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Nepal’deki sel felaketi: Ölenlerin sayısı bini, kayıp sayısı üç bini aştı Borsa günü yüzde 0,73 değer kaybederek tamamladı Gemi kazasında hayatını kaybeden Reyhan Verim son yolculuğuna uğurlandı Erhürman “Bu işin ucu nereye varırsa varsın, her türlü sorumluluğun karşılığı olacak” Güney Kıbrıs’ta bugüne kadar doğrulanmış dört Batı Nil virüsü vakası tespit edildi Brent petrolün varili 90,52 dolardan işlem görüyor TCG Işın, faaliyetlerine devam ediyor Şenkul "Kayıp yakınlarını Turizm Müsteşarımız Serhan beyle birlikte otellere yerleştiriyoruz" Kanatlı "Erhan Arıklı istifa etmeli" Erhürman “Batık gemi olduğu değerlendirilen cisim tespit edildi” Bir haftada meydana gelen kazalarda 2 kişi öldü, 23 kişi yaralandı KTTO “Acımız sonsuz, üzüntümüz büyüktür” Gemi faciasında kaybolanların ailelerinin umutlu bekleyişi sürüyor Gemi faciasında hayatını kaybeden Nihat Balyemez ve Nisa Törer'in cenazeleri memleketlerinde defnedildi Türkiye, Artemis Anlaşmaları'na katıldı Girne’de gemi kazasında yaşamını yitiren Özdemir'in cenazesi Mersin'de defnedildi Nöbetçi eczaneler (1 Eylül 2026) TCG Işın’ın ardından TCG Alemdar da KKTC’ye geliyor Cumhurbaşkanı Erhürman ve Başbakan Üstel arama çalışmalarını TCG IŞIN’dan takip ediyor Limanlar Dairesi "Kaptanın ehliyetine ilişkin iddialar gerçeği yansıtmıyor" Nepal’deki sel felaketi: Ölenlerin sayısı bini, kayıp sayısı üç bini aştı Borsa günü yüzde 0,73 değer kaybederek tamamladı Gemi kazasında hayatını kaybeden Reyhan Verim son yolculuğuna uğurlandı Erhürman “Bu işin ucu nereye varırsa varsın, her türlü sorumluluğun karşılığı olacak” Güney Kıbrıs’ta bugüne kadar doğrulanmış dört Batı Nil virüsü vakası tespit edildi Brent petrolün varili 90,52 dolardan işlem görüyor TCG Işın, faaliyetlerine devam ediyor Şenkul "Kayıp yakınlarını Turizm Müsteşarımız Serhan beyle birlikte otellere yerleştiriyoruz" Kanatlı "Erhan Arıklı istifa etmeli" Erhürman “Batık gemi olduğu değerlendirilen cisim tespit edildi” Bir haftada meydana gelen kazalarda 2 kişi öldü, 23 kişi yaralandı KTTO “Acımız sonsuz, üzüntümüz büyüktür” Gemi faciasında kaybolanların ailelerinin umutlu bekleyişi sürüyor Gemi faciasında hayatını kaybeden Nihat Balyemez ve Nisa Törer'in cenazeleri memleketlerinde defnedildi Türkiye, Artemis Anlaşmaları'na katıldı Girne’de gemi kazasında yaşamını yitiren Özdemir'in cenazesi Mersin'de defnedildi Nöbetçi eczaneler (1 Eylül 2026) TCG Işın’ın ardından TCG Alemdar da KKTC’ye geliyor Cumhurbaşkanı Erhürman ve Başbakan Üstel arama çalışmalarını TCG IŞIN’dan takip ediyor Limanlar Dairesi "Kaptanın ehliyetine ilişkin iddialar gerçeği yansıtmıyor"
Dolar
Euro
Sterlin

18 bölgede mayın tarama faaliyetleri

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
18 bölgede mayın tarama faaliyetleri
Reklam

Rum basınında bugün yer alan bir haberde, içerisinde mayın olma ihtimali yüzünden potansiyel olarak tehlikeli olarak tanımlanan 9’u kuzeyde, 9’u da güneydeki topraklarda bulunan toplam 18 bölgenin kontrol edilmesiyle ilgili Güven Yaratıcı Önlem’in (GYÖ) uygulanmasının sürdüğü haber verildi.

Bu 18 bölgenin, içerisinde mayın olması ihtimali yüzünden, potansiyel olarak tehlikeli bölgeler olarak belirlendiklerini yazan Alithia gazetesi, bunların ateşkes hattı boyunca, ara bölge yakınlarında bulunan bölgeler olduğunu kaydetti. Gazeteye göre, “yetkili bir kaynak” ise Kıbrıs Haber Ajansı KİPE’ye açıklamasında, bugüne kadar Kıbrıs'ın güneyinde kontrol edilen noktalarda, şüpheli herhangi bir şeye rastlanmadığını söyledi. Gazete, sözkonusu çalışmanın 2020 yılının başında tamamlanmasının beklendiğini de ekledi. Gazete aynı haberinin içerisinde; “Mekanizmalar” ara başlığıyla yer verdiği haberinde ise,  “aynı yetkili kaynağın”, BM Genel Sekreteri’nin raporundaki “karşı güçler arasında potansiyel bir askeri mekanizma meydana getirilmesiyle ilgili olarak, iki tarafın da bununla ilgilendiği ve böyle bir mekanizmanın potansiyel değerini tanıdığı, fakat iki tarafın tezlerinin bu mekanizmanın muhtemel detaylı yapısı, bileşimi ve faaliyet şekli konusunda farklı olduğu” ifadesine dair bir soruya ise, şu yanıtı verdiğini iletti: “Bizim tarafımız (Kıbrıs'ın güneyi ), böyle bir olası mekanizmaya, Kıbrıs Türk tarafının güvenlik güçlerinden ve işgal ordusundan temsilcilerin katılmasını kabul etmiyor. Böyle bir mekanizmanın meydana getirilmesi, askeri nöbet veya tatbikatlar, aynı zamanda asker ve silah taşınmasıyla ilgili olarak, ateşkes hattında ortaya çıkan askeri nitelikli konuların ad hoc bir şekilde ele alınmasını amaçlayacaktı. Aynı kaynak, böyle bir mekanizmanın yalnızca üç taraflı, bir diğer ifadeyle, UNFIYCP askeri komutasının da katılımıyla faaliyet gösterebileceğine işaret ediyor, çünkü hedef hiçbir şekilde, barış gücünün adadaki rolünün azaltılması değildir.” (TAK)

Benzer haberler

Featured
Nepal’deki sel felaketi: Ölenlerin sayısı bini, kayıp sayısı üç bini aştı 1 Eyl 2026 19:46 Borsa günü yüzde 0,73 değer kaybederek tamamladı 1 Eyl 2026 19:35 Gemi kazasında hayatını kaybeden Reyhan Verim son yolculuğuna uğurlandı 1 Eyl 2026 18:52 Erhürman “Bu işin ucu nereye varırsa varsın, her türlü sorumluluğun karşılığı olacak” 1 Eyl 2026 18:11 Güney Kıbrıs’ta bugüne kadar doğrulanmış dört Batı Nil virüsü vakası tespit edildi 1 Eyl 2026 17:59 Brent petrolün varili 90,52 dolardan işlem görüyor 1 Eyl 2026 17:41 TCG Işın, faaliyetlerine devam ediyor 1 Eyl 2026 17:36 Şenkul "Kayıp yakınlarını Turizm Müsteşarımız Serhan beyle birlikte otellere yerleştiriyoruz" 1 Eyl 2026 17:10 Kanatlı "Erhan Arıklı istifa etmeli" 1 Eyl 2026 17:01