Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Başbakan Üstel, milletvekilleri ve ilçe başkanlarıyla seçim sürecine ilişkin hazırlıkları değerlendirdi BM Genel Sekreteri Guterres, ara bölgedeki Kayıp Şahıslar Komitesi Antropoloji Laboratuvarı’nı ziyaret etti Ölümlü kazaya neden olan araç sürücüsünün ismi açıklandı! Güney'de şap hastalığıyla ilgili mücadele devam ediyor Guterres, Ledra Palace Otel önündeki BM anıtına çelenk koydu Kronos yatağının geliştirilmesi için “Nihai Yatırım Kararı" alındı Ölümlü kazaya neden olan sürücü tespit edilerek tutuklandı! TDP'den Barış Işıkları’nda çözüm mesajı "Kıbrıs’ta bir çözüm…Dünyada eşit bir yer" İskele Belediyesi'nin çocuklara yönelik yaz etkinlik programı devam ediyor Irak’ın yeni başbakanı bugün Türkiye’ye gidiyor Güney Kıbrıs’taki yangının çıkış nedeni mühimmat imhası Cumhurbaşkanı Erhürman-Guterres görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü Letimbiotis "BM kararları çerçevesinde Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik siyasi kararlığından memnunuz" Guterres “Çözüm süreci Kıbrıslılara bağlı; garantörlerin de üstlenmesi gereken bir rol var” Erhürman "Çabalarınızı güçlü şekilde destekliyoruz" Öztürkler “BM Kıbrıs Türk halkına karşı tarafsızlığını kanıtlamalı, izolasyonların kaldırılması için somut adım atmalı” Birleşik Kıbrıs- İki Toplumlu Barış İnsiyatifi Dayanışma Evi önünde pankart açtı Ölümlü kazaya sebep olan araç sürücüsü aranıyor! Erhürman-Guterres görüşmesi başladı Guterres "Bölgedeki gelişmeler Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasını her zamankinden daha önemli hale getirdi" Başbakan Üstel, milletvekilleri ve ilçe başkanlarıyla seçim sürecine ilişkin hazırlıkları değerlendirdi BM Genel Sekreteri Guterres, ara bölgedeki Kayıp Şahıslar Komitesi Antropoloji Laboratuvarı’nı ziyaret etti Ölümlü kazaya neden olan araç sürücüsünün ismi açıklandı! Güney'de şap hastalığıyla ilgili mücadele devam ediyor Guterres, Ledra Palace Otel önündeki BM anıtına çelenk koydu Kronos yatağının geliştirilmesi için “Nihai Yatırım Kararı" alındı Ölümlü kazaya neden olan sürücü tespit edilerek tutuklandı! TDP'den Barış Işıkları’nda çözüm mesajı "Kıbrıs’ta bir çözüm…Dünyada eşit bir yer" İskele Belediyesi'nin çocuklara yönelik yaz etkinlik programı devam ediyor Irak’ın yeni başbakanı bugün Türkiye’ye gidiyor Güney Kıbrıs’taki yangının çıkış nedeni mühimmat imhası Cumhurbaşkanı Erhürman-Guterres görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü Letimbiotis "BM kararları çerçevesinde Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik siyasi kararlığından memnunuz" Guterres “Çözüm süreci Kıbrıslılara bağlı; garantörlerin de üstlenmesi gereken bir rol var” Erhürman "Çabalarınızı güçlü şekilde destekliyoruz" Öztürkler “BM Kıbrıs Türk halkına karşı tarafsızlığını kanıtlamalı, izolasyonların kaldırılması için somut adım atmalı” Birleşik Kıbrıs- İki Toplumlu Barış İnsiyatifi Dayanışma Evi önünde pankart açtı Ölümlü kazaya sebep olan araç sürücüsü aranıyor! Erhürman-Guterres görüşmesi başladı Guterres "Bölgedeki gelişmeler Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasını her zamankinden daha önemli hale getirdi"
Dolar
Euro
Sterlin

"153 yayının 26'sı yaptırım kararıyla sonuçlandırıldı"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"153 yayının 26'sı yaptırım kararıyla sonuçlandırıldı"

Yayın Yüksek Kurulu (YYK) Başkanı Olgun Üstün’ün, internet üzerinden yayıncılığın düzenlenmesine ilişkin yasanın yürürlüğe girmemesinin eksikliğinin yaşandığını belirtti.

Üstün, yaptığı açıklamada 2019 ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Üstün, 9 televizyon ve 39 radyo yayınını denetleyen Yayın Yüksek Kurulu’nun, 2019 yılı boyunca, 153 yayın raporunu görüşerek bunların 26’sını yasadaki yayın ilkelerine aykırılık nedeniyle, yaptırım kararıyla sonuçlandırdığını belirtti. Gelişen teknolojiyle ihtiyaç duyulan yasanın henüz yürürlüğe girememesinden dolayı teknolojik gelişmelere karşı bazı sıkıntılar yaşandığını kaydeden Üstün, internet üzerinden yayıncılığın düzenlenmesi konusunda hazırladıkları yasanın Meclis Genel Kurulu’na ulaşamaması ve yürürlüğe girememesinin eksikliğinin yaşandığını belirtti. Üstün, “Kaldı ki yeni çağda yeni ilkeler, daha çağdaş bir anlayışla yasanın ivedilikle yürürlüğe girmesi toplumun menfaatine olacaktır” ifadelerini kullandı. Üstün, “Bu vesileyle 2019 yılında gerek ekonomik, gerekse teknolojik anlamda yaşanan birçok sıkıntıya rağmen yayınlarını sürdüren ve toplumumuzdaki çok sesliliği ve demokrasiyi yansıtan tüm yayın kuruluşlarımıza ve gerekse toplumumuzun her bireyine 2020 yılının umut, mutluluk ve güzellik getirmesini Yayın Yüksek Kurulu olarak temenni ederiz” ifadelerini kullandı. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Başbakan Üstel, milletvekilleri ve ilçe başkanlarıyla seçim sürecine ilişkin hazırlıkları değerlendirdi 2026-07-28 16:36:03 BM Genel Sekreteri Guterres, ara bölgedeki Kayıp Şahıslar Komitesi Antropoloji Laboratuvarı’nı ziyaret etti 2026-07-28 16:20:19 Ölümlü kazaya neden olan araç sürücüsünün ismi açıklandı! 2026-07-28 16:13:00 Güney'de şap hastalığıyla ilgili mücadele devam ediyor 2026-07-28 15:36:56 Guterres, Ledra Palace Otel önündeki BM anıtına çelenk koydu 2026-07-28 15:09:10 Kronos yatağının geliştirilmesi için “Nihai Yatırım Kararı" alındı 2026-07-28 15:01:48 Ölümlü kazaya neden olan sürücü tespit edilerek tutuklandı! 2026-07-28 14:30:00 TDP'den Barış Işıkları’nda çözüm mesajı "Kıbrıs’ta bir çözüm…Dünyada eşit bir yer" 2026-07-28 14:27:50 İskele Belediyesi'nin çocuklara yönelik yaz etkinlik programı devam ediyor 2026-07-28 14:18:06