Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026) KTOEÖS, Lefkoşa ve çevresindeki okullarda grev ve eylem yaptı AB'den Ukrayna'ya 4,36 milyar euro destek Ekim ayı hayat pahalılığı yüzde 1,07 olarak açıklandı Belçika'nın Flaman bölgesinde 20 bin aile elektriksiz kaldı Politis’e göre 4 yeni geçiş noktasında uzlaşıya yaklaşıldı İstatistik Kurumu, ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı KTTO heyeti, Brüksel’de Raffaele Fitto ile görüştü YSK “Kamu ve kooperatif kuruluşlarında çalışan adayların izne çıkmaları gerekmektedir” Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026) KTOEÖS, Lefkoşa ve çevresindeki okullarda grev ve eylem yaptı AB'den Ukrayna'ya 4,36 milyar euro destek Ekim ayı hayat pahalılığı yüzde 1,07 olarak açıklandı Belçika'nın Flaman bölgesinde 20 bin aile elektriksiz kaldı Politis’e göre 4 yeni geçiş noktasında uzlaşıya yaklaşıldı İstatistik Kurumu, ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı KTTO heyeti, Brüksel’de Raffaele Fitto ile görüştü YSK “Kamu ve kooperatif kuruluşlarında çalışan adayların izne çıkmaları gerekmektedir”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

150 diyaliz hastası organ nakli bekliyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
150 diyaliz hastası organ nakli bekliyor
Reklam

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği, bir süre önce hayatını kaybeden Aysan Kaya’nın organlarını bağışlama kararı alan Kaya ailesinin organ bağışı konusunda gösterdiği duyarlılığa teşekkür etti.

Dernek, halen 150 diyaliz hastasının uygun verici beklediğini hatırlatarak vatandaşlara organ bağışı çağrısı da yaptı. Dernekten yapılan açıklamada, Kaya ailesinin verdiği kararla yıllardır kronik böbrek yetmezliği nedeniyle hemodiyaliz tedavisi gören hastalar Turan Kemaloğulları ve Figen Kombos’a böbrek nakli gerçekleştirildiği hatırlatıldı. Açıklamada, nakil sonrası yeni hayata başlayan hastalar adına dernek yönetiminin Kaya ailesini saygı ve sevgi ile selamladığı ifade edilirken, bunun yanında geçirdiği rahatsızlık sonucu geçen hafta hayatını kaybeden Aysan Kaya’ya da rahmet dilendi. ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI Geçen Mart Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Koordinasyon Kurulu’nun organ bağışçısı kabul etmeye başladığını anımsatan dernek, KKTC vatandaşlarını, mesai saatleri içerisinde Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık binasındaki Koordinasyon Kurulu’na kimlik kartları ile şahsen başvuru yapmaya davet etti ve şu ana kadar organ bağışçısı listesine120 vatandaşın kayıt yaptırdığını kaydetti. 21 NAKİL Açıklamada böbrek nakli ameliyatlarıyla ilgili şu bilgilere de yer verildi: “Böbrek nakilleri 2 yıldan beridir Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılmaktadır. Bugüne kadar 21 böbrek nakli gerçekleşmiştir. Bunların 9 tanesi canlı vericiden diğer 12 nakil ise kadavradan yapılmıştır. Kadavradan nakil her zaman öncelikli olarak tercih edilmektedir. Başta diyaliz hastalarımızın tedavisini ve takibini sürdüren özverili Nefrologlarımız Doç. Dr. Düriye Deren Oygar ve Dr. Ahmet Behlül olmak üzere 21 nakli başarıyla gerçekleştiren ve ekip olarak çok güzel işlere imza atan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi doktor, hemşire, sağlık çalışanları ve labaratuvar görevlilerine ortaya koydukları performans için bir kez daha teşekkürü bir borç biliriz. Diyaliz tedavisinin zorluğunun bilincinde olan ve hastalarımızın yaşadığı zorlu sürece hergün şahit olan bizler, halen organ bağışı ‘bekleyen listesinde’ 150 diyaliz hastamız olduğunu sizlerle paylaşır, bu konuda herkesi duyarlı olmaya çağırırız.”

Benzer haberler

Featured
Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" 5 Kas 2026 19:51 Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi 5 Kas 2026 19:36 Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi 5 Kas 2026 19:26 Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak 5 Kas 2026 19:18 Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı 5 Kas 2026 19:11 Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” 5 Kas 2026 19:00 Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine 5 Kas 2026 18:48 Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi 5 Kas 2026 18:43 Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü 5 Kas 2026 18:31