13 Yunan milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı!

Voice Kıbrıs Haber
Avrupa Birliği'nden (AB) sağlanan tarım desteklerinin dağıtımında yolsuzluğa karışmış olabileceği şüphesiyle 13 Yunan milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı.
Yunan Devlet Televizyonu ERT'nin haberine göre, AB'den sağlanan tarım desteklerinin dağıtımında yolsuzluk şüphesiyle Avrupa Kamu Savcılığı Ofisi tarafından başlatılan soruşturmada adı geçen 13 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması için Yunanistan Meclis Genel Kurulunda oylama yapıldı.
Oylama sonucunda, iktidar partisi Yeni Demokrasi'den 13 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verildi.
Oylamaya, 300 sandalyeli parlamentoda 288 milletvekili katıldı. Her bir milletvekili için yapılan ayrı ayrı oylamalarda dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy kullananların sayısı 2 milletvekili için 285, 10 milletvekili için 286 ve bir milletvekili için 287 oldu.
Söz konusu milletvekilleri de yargı karşısında aklanabilmek gerekçesiyle kendi dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep etti.
- AB kaynaklı fonlardan ödenen tarım desteklerinde yolsuzluk şüphesi
Savcılık, "Yunanistan'da AB'den sağlanan fonlarla Yunan çiftçilere verilen tarım desteklerinde yolsuzluk yapıldığı" şüphesiyle Mayıs 2025'te soruşturma başlatmış, bu nedenle Haziran 2025'te 1 bakan ve 3 bakan yardımcısı istifa etmişti.
Avrupa Kamu Savcılığı Ofisi, bu ay başında soruşturma kapsamında 11 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etmiş, 2 milletvekilini de görevi kötüye kullanmak şüphesiyle Yunan yargısına sevk etmişti.
Ardından dosyada adı geçen 2 bakanın hükümetten istifa ettiği ülkede 3 Nisan'da kabine değişikliğine gidilmişti.
Yolsuzlukların araştırılması için çiftçilere yönelik ödenekler de askıya alınmıştı.
Benzer haberler
Dünya
Fransa'da liselerde cep telefonu yeni eğitim yılından itibaren yasaklandı
Brüksel'de son 4 günde 5 silahlı saldırı düzenlendi
ABD Hazine Bakanı Bessent "İran'da şimdi son oyuna giriyoruz"
Nevada eyaletindeki orman yangınında 42 bin kişiye tahliye emri verildi
Macaristan'ın Szolnok kenti yakınlarında savaş uçağı düştü
Tahran petrol ihracatını durdurabilir
Yeni Zelanda'da 16 yaş altına sosyal medya yasağı için yasa tasarısı hazırlanıyor
AB'den Ukrayna'ya 6,1 milyar euro savunma desteği
Kazakistan'da tek meclisli Kurultay'ın ilk seçiminin ön sonuçları belli oldu


