102 yaşındaki Akuzawa Kokiç Fuji Dağı'na tırmanan en yaşlı kişi oldu!

Voice Kıbrıs Haber
Japonya'da 102 yaşındaki dağcı Akuzawa Kokiçi, 3 bin 776 metre yüksekliğindeki Fuji Dağı'nın zirvesine çıkan en yaşlı kişi olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
Akuzawa ve ekibi, 3 bin 776 metreyle Japonya'nın en yüksek dağına ulaşmadan önce iki gece kamp kurdu.
70 yaşındaki kızı, torunu ve dört kişilik dağcılık ekibiyle zorlu tırmanışı gerçekleştiren Akuzawa, Fuji Dağı'nın zirvesine çıkan en yaşlı kişi olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.
Akuzawa, 96 yaşındayken de Fuji Dağı'na tırmanan en yaşlı kişi olarak kayıtlara geçerken, aradan geçen altı yılda kalp rahatsızlığı dahil bir dizi sağlık sorunu yaşadı.
Akuzawa, 5 Ağustos'ta Fuji Dağı'na tırmanışının yarısında pes etmek üzere olduğunu ancak yakınlarının desteğiyle zirveye ulaştığını söyledi.
Fuji Dağı'na tırmanışından önce 3 aylık antrenman yaptığını dile getiren Akuzawa, bu sürede her sabah saat 5'te uyanarak yürüyüş ve tırmanma egzersizleri gerçekleştirdiğini kaydetti.
Akuzawa, Fuji Dağı'nın zor bir dağ olmadığını ancak bu sefer altı yıl öncesine göre zor olduğuna dikkati çekerek, "Daha önce hiç bu kadar zayıf hissetmemiştim. Ağrım yoktu ama neden bu kadar yavaş olduğumu ve neden hiç dayanıklılığım olmadığını merak edip duruyordum. Fiziksel sınırımı çoktan aşmıştım ve bunu ancak diğer herkesin gücü sayesinde başardım." diye konuştu.
İlk olarak 14 yaşında dağcılığa ilgi duymaya başladığını anlatan Akuzawa, motivasyonuna ilişkin, "Tırmanmayı seviyorum. Dağda arkadaşlık kurmak kolay." dedi.
Ülkenin ulusal simgelerinden biri olan ve "UNESCO Dünya Miras Listesi"nde bulunan 3 bin 776 metre yüksekliğindeki Fuji Dağı, Yamanaşi ve Şizuoka eyaletleri arasında yer alıyor.
Benzer haberler
Dünya
Norveç Prensesi Astrid hayatını kaybetti
Dedektörle arama yaparken bin yıllık hazine buldu
Basınç sorunu yaşayan uçak 10 dakikada 27 bin fit düştü
Bahçesini temizlerken gümüş hazinesi buldu
Prenses Diana'nın "intikam elbisesi" açık artırmaya çıkıyor
İsviçre Alpleri'nde otobüs kazası: Çok sayıda ölü var
Trump'ın uçağında acil durum kaydırağı kriz yarattı
Dünya ağustosta en sıcak ayı yaşadı
Anthropic çalışanı Coxon'un istifası, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı


