FeaturedKIBRIS

Güzelyurt’ta zehirleme!

Dün akşam saatlerinde sosyal medyada yayınlanan, Güzelyurt’ta 3 köpeğin zehirlendiğini gözler önüne seren video büyük tepki topladı.

Voice of the Island 2018

Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği de yaptığı açıklamada, Hayvan Refahı Yasasının 6. (3) f maddesine göre zehir kullanımı yoluyla bir hayvanı öldürmenin suç olduğunu hatırlatarak “Güzelyurt polisini derhal göreve davet ediyoruz” dedi.

Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği’nin açıklaması;

“Dün akşam Güzelyurt da İnci Park arkası Stadyum yolunda zehirlenen 3 köpeğin videosunu dün geç saatlerde izledik. Videoyu çeken kişi ile iletişime geçmemize rağmen köpekleri veterinere götüremeyeceğini bilgimize getirdi. Bölgeden bir veteriner hekimimiz köpeklerin olduğu yere ulaştı ancak maalesef geç kalınmıştı. Öncelikle bir köpeğin kedinin zehirlendiğinden şüphelendiğiniz zaman lütfen elinizi vicdanınıza koyup veterinere götürün!!!

Konu ile ilgili Dernek olarak Belediyeye ulaşıp bölgenin temizlenmesini talep ettik ve bugün bölge halkından hayvan sever bir gönüllü polise şikayetçi olmaya gidecek… Ancak Hayvan Refahı Yasasının 6. (3) f maddesine göre zehir kullanımı yoluyla bir hayvanı öldürmek suçtur!!!! Bu suç kamuyu ilgilendiren bir suçtur, bu sebeple Güzelyurt polisini derhal göreve davet ediyoruz ve bahse konu zehirleme olayını araştırmasını ve gerekeni yapmasını bekliyoruz…

Ayrıca zehirleme olaylarında belediye ve polis birlikte hareket etmeli; bölge temizliği yapılarak zehirli maddeler imha edilmeli, zehirlenen hayvan acilen veterinere ulaştırılmalı ve bunu yapan kişi ve/veya kişiler gerekli araştırma ve incelemeler yapılarak bulunmalıdır. Sokakta yaşam mücedelesi veren hayvanlar yasaya göre belediyelerin sorumluluğundadır ve tüm belediyeler zehirleme vakalarında 24 saat hizmet verebilecek bir ekip bulundurma duyarlılığını göstermeli, sokakta yaşam mücadelesi veren hayvanların refahı için çalışmalar yapmalıdırlar.”

Benzer Haberler

Kolej Giriş Sınavının birinci basamağı bugün yapılıyor

TAK

Gürcafer’den Müteahhitlere kötü hava koşulları uyarısı!

Voice Kıbrıs Haber

“Firmalarımız boş boş otururken yapılacak işler Türkiye’deki iki firmaya verildi”

Voice Kıbrıs Haber

Baf’ta elektronik otobüs

Voice Kıbrıs Haber

Çocukların büyük çoğunluğu Larnaka, Baf ve Mağusa bölgesinde

Voice Kıbrıs Haber

BM, Yeşilırmak Kapısı’nın açılmasından memnun

Voice Kıbrıs Haber