DÜNYAFeatured

Guterres’ten 2. takviye doz Covid-19 aşısı yapılan ülkelere tepki

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kovid-19’a karşı ikinci takviye doz aşı yapılan yüksek gelirli ülkelere ”insanlığın üçte biri aşılanmadı” sözleriyle tepki gösterdi.

Guterres, düşük ve orta gelirli ülkelere Kovid-19 aşısı sağlamak için oluşturulan GAVI COVAX AMC aşı ittifakı zirvesine gönderdiği video mesajda, Kovid-19’a karşı ikinci takviye doz aşı yapılmaya başlanan ülkeleri eleştirdi.

Salgının bitmekten çok uzak olduğunu ve dünya genelinde her gün 1,5 milyon vaka kaydedildiğini belirten Guterres, vatandaşlarına Kovid-19’a karşı ikinci takviye dozları yapan yüksek gelirli ülkelere ”insanlığın üçte biri aşılanmadı” sözleriyle tepki gösterdi.

Guterres, bu durumun dünyadaki eşitsizliğin acımasız bir göstergesi olduğunu belirterek, asıl sorunun yeni bir varyantın daha ortaya çıkıp çıkmayacağı değil ne zaman ortaya çıkacağı olduğunu söyledi.

Antonio Guterres, hükümetlere ve ilaç şirketlerine aşının sadece zengin ülkelere değil her yerde ve herkese dağıtılması çağrısında bulundu.


Benzer Haberler

Hak-Sen’den eylem uyarısı!

Voice Kıbrıs Haber

En son hava durumu tahminleri (8 Temmuz 2023)

Voice Kıbrıs Haber

Çavuşoğlu, ülke genelindeki okulları temsil eden öğrenci heyetini kabul etti

Voice Kıbrıs Haber

Marketten hırsızlık yapan 2 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Mısır Dışişleri Bakanı Güney Kıbrıs’ta

Voice Kıbrıs Haber

2 araç yüz yüze çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Voice Kıbrıs Haber