FeaturedKIBRIS

Güneydeki Sağlık Bakanlığı’ndan Havaalanı’ndaki virüs vakası ile ilgili açıklama

Voice of the island son dakika

Moskova-Larnaka seferini yapan bir yolcu uçağında Çinli bir kadının koronavirüs semptomlarını göstermesi sonrasında, uçaktaki yolcu ve mürettebattın karantinaya alınmasının ardından Kıbrıs Cumhuriyeti Sağlık Bakanı konu ile ilgili açıklama yaptı.

 Yolcular arasında bir kişinin özel ambulans ile güneydeki Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği ifade edilirken, aralarında koronavirüsü taşıyabilme ihtimali olan kişiler de kontrol edildi.

Olay üzerine açıklama yapan Kıbrıs Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı şunları kaydetti:

“Havayolu şirketinden alınan bilgilere göre, Çin üzerinden Moskova’ya ve devamında Kıbrıs’a, seyahat eden bir yolcunun koronavirüsüne benzer bir semptomu olduğu tespit edilmesi üzerine Bakanlığın Sağlık Hizmetleri ve diğer ilgili Hizmetler tarafından oluşturulan protokollerin uygulanmasının ardından hasta ileri tetkik için Lefkoşa Hastanesi’ne sevk edildi. Ayrıca uçak mürettebatı ve hasta ile yakın temasta bulunan yolcular protokole göre yüksek riskli olarak kabul edildiği için havaalanı sağlık profesyonelleri tarafından tarandı ve kendilerine özel tavsiyeler verildi. Aynı zamanda, Sağlık Bakanlığı uçakta bulunan diğer yolculardan da tahlil örnekleri aldı ve önümüzdeki 14 gün boyunca gelecek olan sonuçlardan kişileri haberdar edecek” dedi.
Çeviri: Voice Türkçe Haberler





Benzer Haberler

Güney Kıbrıs, ara bölgede mahsur kalan göçmenleri kabul etmeyecek

TAK

Politis, Cyprus Mail ve Cyprus Times Rusya’nın kara listesinde

TAK

“Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” Girne’de sahnelendi

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’nin EURO 2024’te tur atlama senaryoları ve muhtemel rakipleri

NTV

Bingöl’de deprem!

NTV

Meclis üçüncü yasama yılında toplam 97 yasaya onay verdi

TAK