FeaturedKIBRIS

Güneyde yeni havayolu şirketi için kollar sıvandı

Kıbrıs Havayolları şirketinin eski çalışanlarından, sivil havacılık konusunda deneyimli 5 kişinin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yeni havayolu şirketini kurmak için kolları sıvadığı bildirildi.

Politis gazetesi, edindiği bilgilere dayanarak, söz konusu 5 kişinin şu an yurtdışındaki şirketlerde görev yaptığını ve 4 ay önce, Kıbrıs Cumhuriyeti Sivil Havacılık Dairesi’ne “SKY5 Airlines” ismiyle başvuru yaptığını yazdı.

Şirketin kurucu üyelerinin şu an için isimlerini açıklamak istemediğini belirten gazete, şirketin kurulabilmesi için Kıbrıs Cumhuriyeti’nden, Orta Doğu ülkelerinden ve bazı diğer ülkelerden yatırımcılarla görüştüklerini kaydetti.

Haberde, çabaların sonuç vermesi halinde, yeni havayolu şirketinin 3-4 Airbus uçağıyla ve düşük maliyetle hizmet vermeye başlayacağı ifade edildi.

ÜRDÜNLÜ YATIRIMCIDAN İKİNCİ HAVAYOLU ŞİRKETİ İÇİN BAŞVURU

Gazete, Rum Sivil Havacılık Dairesi’nin elinde, Ürdünlü bir yatırımcı tarafından ikinci bir havayolu şirketi için yapılmış başvurunun da bulunduğunu yazdı.

Haberde, söz konusu yatırımcının “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığının bulunduğu ve “Cyprus Jetline” adıyla şirket kurmak istediği belirtildi.

(TAK)


Benzer Haberler

Akıncı, Meclis’te temsil edilmeyen siyasi partileri kabul etti

Voice Kıbrıs Haber

İlk ralli, Kuset-Coşkuner ikilisinin

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (19 Nisan 2022)

Voice Kıbrıs Haber

Balıkesir’de deprem meydana geldi!

NTV

Dünyanın “iki yüzü” fotoğraflarla belgelendi

NTV

Kıbrıs’taki dini liderlerden görüşmelere destek

Voice Kıbrıs Haber