EkonomiFeaturedKIBRIS

Güneyde reel sektöre AB kaynaklı 3 milyar Euro ödenek

Güney Kıbrıs’ın 2021-27 döneminde AB’den 3 milyar Euro’nun üzerinde ödenek alacağını ve bunu, reel sektöre kanalize edeceği bildirildi.

Alithia’ya göre Kıbrıs Rum Sözcü Kiriakos Kusios, Güney Kıbrıs’ın 2021-2027 döneminde AB’den 3 milyar Euro’nun üzerinde ödenek alacağını, bu ödeneği de çalışanların, yatırımcıların ve hane halkının menfaatine reel ekonomiye aktartacağını açıkladı.

Kusios bu açıklamayı, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in dün Avrupa Konseyi başkanı ve üye devlet başkanları ile telekonferans yaptığı açıklaması çerçevesinde yaptı.

Anastasiadis’in dün katıldığı telekonferansın 25-26 Şubat’ta telekonferans aracılığıyla yapılacak olağanüstü Avrupa Konseyi’nin hazırlığı için gerçekleştirildiğini söyleyen Kusios, olağanüstü konferansta ele alınacak konuları da şu şekilde sıraladı:

“Koronavirüs pandemisinin engellenmesi çabalarındaki gelişmeler, aşılama konusundaki ortak Avrupa stratejisi, gelecekteki muhtemel pandemilere karşı tepki hazırlığına dair uluslararası sözleşme, Avrupa Güvenlik ve Savunma konuları ve siber saldırılar, hibrit tehditler ve ‘Güney Komşu’ konuları olarak bilinen ve Akdeniz’in güney havzasındaki ülkelerle AB arasındaki ilişkiler.”

TAK


Benzer Haberler

Dr.Mustafa Akansoy: Bu memlekette doktor düşmanlığı var!

“Kesinlikle HP’ye güvenmiyorum”

Voice Kıbrıs Haber

‘Ben DAÜ kurumunun yanındayım’

KAÜ, Çağlayan Çocuk Yuvası’ndaki çocuklara film keyfi yaşattı

Voice Kıbrıs Haber

Enerji Verimliliği konulu Webinar bugün gerçekleştiriliyor

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (16 Ekim 2020)