FeaturedKIBRIS

Güneyde hayvanlar için polis birimi kuruluyor




Kıbrıs Cumhuriyeti Bakanlar Kurulunun, dünkü toplantısında, Kıbrıs’ın güneyinde hayvanlar için bir polis birimi kurulması kararı aldığı haber verildi.

Haravgi ve diğer gazetelerde yer alan habere göre, Kıbrıs Cumhuriyeti Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Yorgos Savvidis, dünkü toplantının ardından yaptığı açıklamada, hükümetin, hayvanların korunması ve hayvanlara kötü muamele edenlerin cezalandırılması konusunda toplumun isteklerine yanıt verebilecek etkili bir kurumun meydana getirilmesi ihtiyacının farkında olarak, bakanlık aracılığıyla ve polisle işbirliği içerisinde, hayvanlar için polis birimi oluşturulması konusunda hareket ettiğini söyledi.

Hayvanlarla ilgili polis biriminin yetkisinin, hayvanlara kötü muamele yapılmasıyla ilgili durumları incelemek olacağını belirten Savvidis, bunun hayvan dostu sivil toplum örgütleri ve diğer kurumlarla istişarelerin ardından şekillendirilen ve diğer devletlerin uygulamalarına dayalı bir yasa tasarısı olduğuna dikkati çekti.

Bu birimin kurulabilmesi için, yasa tasarısıyla birlikte polis kanununda değişiklik yapılacağını da yazan gazete, hayvan polisi birimi üyelerinin Polis Genel Müdürü tarafından belirleneceğini, düzenli aralıklarla eğitimden geçeceklerini ekledi.

Fileleftheros gazetesi ise haberinde, bu amaç için Kıbrıs Cumhuriyeti Polis Genel Müdürlüğünde bir memur atanmasının öngörüldüğünü, öte yandan tüm ilçelerde ise ekipler bulunacağını yazdı.

(TAK)






Benzer Haberler

Havada mucize kurtuluş: Paraşütü uçağın kuyruğuna takıldı, 4 bin metrede asılı kaldı!

NTV

Kıbrıs Rum basınına göre Almanya ve Güney arasında Türkiye’yle ilgili AB kararları konusunda tartışma çıktı

TAK

GSI projesi AB’nin öncelikli projeleri arasında yer aldı

TAK

2026 Türkiye İş Bankası KKTC Yaş Grupları Satranç Şampiyonası ödül töreniyle tamamlandı

TAK

Liderler bugün ara bölgede bir araya gelecek

TAK

Baraka “Kıbrıs Kelimeleri ve Mekanları Hakkında Ne Biling” etkinliği düzenliyor

TAK