FeaturedKIBRIS

Güneyde havalimanlarında önemli yolcu akışı kaydedildi

Larnaka ve Baf havalimanlarının Haziran ayı yolcu trafiğinin , 33 aydan sonra ilk kez, 1 milyon barajını geçtiği belirtildi.

Alithia ve diğer gazeteler, Hermes Airports’un açıklamasına dayanarak, geçen ayki gelen-giden yolcu sayısının, Larnaka Havalimanı’ndan 650 bin 519; Baf Havalimanından 358 bin 550 yolcu olmak üzere 1 milyonu geçtiğini yazdı.

Gazete, pandeminin başlamasından bu yana, özellikle Ekim 2019’dan sonra ilk kez Güney Kıbrıs’taki havalimanlarında, bir ayda bu kadar önemli yolcu akışının kaydedildiğine dikkat çekti.

Gazete, Güney Kıbrıs’a seyahat eden kişilerin en çok Büyük Britanya, Yunanistan, İsrail, Almanya ve Polonya’dan olduğunu belirtti.

Habere göre, Hermes Airports Havacılık Geliştirme ve İletişim Müdürü Maria Kurubi, 1 milyon yolcu barajının geçilmesinin, psikolojik açıdan herkese önemli bir etkisinin olmasının yanı sıra turizm sektörü ve Hermes’in önceki dönemde sarf ettiği çabaların, zorluklara ve belirsizliklere rağmen, sonuç verdiğini de ortaya koyduğunu ifade etti.

Kurubi, 2022 yazının iyi işaretlerle başladığını bunun da gerek vatandaşların seyahat etmeye olan açlığını gerekse de turizm destinasyonu olarak ülkenin kazandığı güveni ortaya koyduğunu söyledi.


Benzer Haberler

“Kurallar içinde çok önemsediğim bir konuyu dikkatinize getirmek istiyorum”

Voice Kıbrıs Haber

17 Mayıs’taki görüşme çok önemli

Meclis yarın olağanüstü toplanıyor

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye sandık başında

Voice Kıbrıs Haber

Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türk ailenin çocuğu kayboldu

Voice Kıbrıs Haber

KTÖS’ten İskele Çevreyi ve Sahilleri Koruma İnisiyatifi’ne destek