Kıbrıs Rum Nöroloji ve Genetik Enstitüsü’nden Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığının bugün aldığı raporlara göre, 811 testten 21 yeni Covid-19 salgınına bulaşan pozitif vaka tespit edildiği kaydedildi.
Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, bugün yapılan testler sonucu pozitif vaka olarak tespit edilen kişiler şu şekilde:
Kıbrıs’ın güneyindeki 11 Nisan 2020 tarihli Covid-19 pozitif vaka raporu:
- Daha önce pozitif vaka olarak tespit edilen kişilerden bulaşan 10 kişi
- Halen daha nasıl bulaştıkları araştırılmakta olan 10 kişi
- Yurt dışından adaya dönüş yapan 1 kişi
Hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükselirken yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
Covid-19 virüsüne bulaşarak hayatını kaybedenler arasında 5 kişinin kronik rahatsızlığı olduğu ve yapılan testler sonucunda ölüm sebeplerinin virüse bağlı olmadığı kaydedildilrken, hayatını kaybeden 10 kişinin ise ölüm sebeplerinin Covid-19’a bağlı olduğu belirtildi.
Kıbrıs’ın güneyinde pozitif vaka sayısı 616’ya yükselirken Kıbrıs’ın kuzeyinde ise vaka sayısı yapılan açıklamalara göre 101’e yükseldiği kaydedildi.
Ada geneli toplam pozitif vaka sayısı 717’ye ulaşιrken, Covid -19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı 18 oldu.
Voice Türkçe Haberler














