DÜNYA

Güney Kore, Karadağ’da tutuklanan ‘kripto para dolandırıcısı’ Do Kwon’un iadesini isteyecek

Güney Kore, kırmızı bültenle aranan kripto para Terra’nın kurucusu Do Kwon’un Karadağ’da tutuklanmasının ardından dolandırıcılık suçlamasıyla iadesini isteyecek.

Seul’deki Güney Kore savcılık ofisi sözcüsü Kim Hee-kyung AFP’ye “Güney Koreli savcılar Do Kwon’u ülkesine geri göndermek için adımlar atacak. Bunun üzerinde çalışıyoruz,” dedi.

Karadağ İçişleri Bakanlığı, “Terra Luna” ve “TerraUSD” kripto para birimlerinin geliştiricisi ve Terraform Labs şirketinin kurucusu Güney Koreli Do Kwon’un tutuklandığını bildirdi.

“Kripto para kralı” olarak tanınan Do Kwon’un başkent Podgorica’daki havalimanında sahte belgelerle yakalandığını belirten Adzic, Do Kwon’un Güney Kore, ABD ve Singapur tarafından arandığını bildirdi.

Yatırım yapanlar tahminen 42 milyar dolar kaybetmişti

ABD, “Terra Luna” ve “TerraUSD” kripto para birimlerinin geliştiricisi Do Kwon ve şirketi Terraform Labs’ı, “milyarlarca dolarlık kripto varlık menkul kıymetleri dolandırıcılığı planlamakla” suçlamıştı.

Blockchain analitik firması Elliptic’e göre, geçen yıl çöken TerraUSD ve Luna’ya yatırım yapanlar tahminen 42 milyar dolar kaybetmişti.

Do Kwon, ana vatanı Güney Kore’de de dolandırıcılık ve sermaye piyasası yasasını ihlal etmekle suçlanıyor.


Benzer Haberler

Windows’dan şok itiraf!

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda can kaybı 19 bini aştı

AA

Görüntü yönetmeninin ölümüne sebep olan Baldwin’e yeni dava

ABD’de acil durum ilan edildi! Uçuşlar durdu

Voice Kıbrıs Haber

AB, Rusya’ya karşı yaptırım listesini genişletti

Voice Kıbrıs Haber

Arap Birliği’ne damga vuran hareket!