FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

Güney Kıbrıs’taki etkinlik öncesinde çirkin olay

Güney Kıbrıs’ta Laçya Belediye Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek etkinlik öncesinde binanın duvarlarına “EOKA B”, “ENOSİS”, “EOKA B Tekrar Vur”, “EOKA Tekrar Kıbrıs’ın Dağlarında” sloganlar yazıldığı bildirildi.

AKEL, sosyal medya hesabında konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda, 1974 darbesine karşı direnen ve demokrasiyi savunan Kostas Papakostas’ın anısına Laçya Belediye Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek etkinliğin arifesinde tiyatro salonunun etrafına “EOKA B” “ENOSİS” EOKA B Tekrar Vur” “EOKA Tekrar Kıbrıs’ın Dağlarında” gibi sloganlar yazıldığı belirtildi.

Kıbrıs Demokratik Direniş Derneği tarafından düzenlenen etkinlik öncesinde yer alan bu olay, tepkiyle karşılandı.

AKEL tarafından konuyla ilgili yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Kıbrıs’a ve Kıbrıslı Rum -Kıbrıslı Türk halkımızın tümüne karşı 1974’te işlenen çifte cinayetin birinci ayağını teşkil eden hain darbeyi yapanların siyasi takipçilerinin bu yaptıklarıyla da Kıbrıs Demokratik Direniş Derneği tarafından düzenlenen etkinlikten rahatsız oldukları açıkça görülmektedir.


Demokrasi direnişçileri 1974’te darbecilerin namlularından korkmadı. Demokrasi ve özgürlüğü savunmak için canlarını bile feda ettiler. Neofaşistler bu tür eylemleriyle irademizi sarsabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar.
Grivas ve EOKA B özlemcilerine asla geçit vermeyeceğiz.”

Voice Kıbrıs Haber-2021


Benzer Haberler

Türkiye ile KKTC arasında 2 anlaşma imzalandı

AA

Amcasını 2 milyon Euro dolandıran şahıs aranıyor

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (24 Ekim 2020)

Buzlanma sebebiyle kapatılan yol yeniden açıldı

Voice Kıbrıs Haber

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank Avrupa pazarından çekildi

“Nisan ayı maaşlarına yansıtılacak”