FeaturedKIBRIS

Güney Kıbrıs’taki akaryakıt istasyonu sahipleri KKTC’den akaryakıt alınmasından şikayetçi

Güney Kıbrıs’taki akaryakıt istasyonu sahiplerinin, Kıbrıslı Rumların birçoğunun KKTC’den akaryakıt alması nedeniyle iş hacminin küçüldüğünü ifade ederek, bu durumdan şikayetçi oldukları bildirildi.

Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs’taki akaryakıt istasyonlarının uzun süredir KKTC’deki akaryakıt istasyonları nedeniyle haksız rekabete uğradığını ve Kıbrıslı Rumların, akaryakıtın 30-40 sent daha ucuza gelmesi nedeniyle, depolarını doldurmak için KKTC’yi seçtiklerini yazdı.

Gazete, bu durumdan, geçiş kapısına diğer ilçelere göre daha yakın olması nedeniyle özellikle Güney Lefkoşa’daki akaryakıt istasyonlarının etkilendiğini ve istasyonların neredeyse kapanma noktasına geldiklerini kaydetti.

Akaryakıt İstasyonu Sahipleri Birliği’nin birkaç ay önce, akaryakıt temini için KKTC’ye geçişlerin durdurulamaması nedeniyle Kıbrıs Rum Yönetimi’ni AB Komisyonu’na şikayet etme kararı aldığını anımsatan gazete, son 24 saatte Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ile bu sorunun görüşülmesi için görüşme talebi yapıldığını belirtti.


Benzer Haberler

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Voice Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Tatar, Ankara ve Antalya’da temaslarda bulunmak üzere adadan ayrıldı

TAK

Sterlin ve Euro’da son rakamlar (4 Mayıs 2020 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

BTHK Bütçesi oybirliğiyle onaylandı

Voice Kıbrıs Haber

Eşref Vaiz CTP’den istifa etti

Voice Kıbrıs Haber

“Seçime teknokrat bakanlardan oluşan bir seçim hükümetiyle gidilmesi gerekir”