FeaturedKIBRIS

Kıbrıslı Rum öğrenciler düşük kira bedeniyle Kuzeyi tercih etmeye başladı

Güney Kıbrıs’ta üniversite eğitimi gören bazı Kıbrıslı Rum öğrencilerin, Güney’de ev kira bedellerinin yüksek olması sebebiyle Kuzey Kıbrıs’ta Metehan bölgesi başta olmak üzere kiraladıkları evlerde ikamet ettikleri bildirildi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Güney Kıbrıs’ta üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarının Meclis Eğitim Komitesi’nin dünkü toplantısında ele alındığını, toplantıda KKTC’de ev kiralamayı tercih eden Kıbrıslı Rum öğrencilerin de konuşulduğunu yazdı.

Habere göre, komite toplantısında konuşan milletvekili Alekos Trifonidis, KKTC’de ev kiralayan Kıbrıslı Rum öğrencilerden bazılarını evlerinde ziyaret ettiğini ve tek odalı ev için 170, iki odalı ev için ise 200-220 Euro kira ödediklerini öğrendiğini belirtti.

Kendisinin “Ayios Demetios” (Metehan) bölgesinde ikamet eden 4-5 Kıbrıslı Rum öğrenciyle görüşmüş olmasına karşın, aynı bölgede 50 kadar Kıbrıslı Rum öğrencinin kaldığı yönünde bilgi edindiğini ifade eden Trifonidis, Güney Kıbrıs’ın dağlık köylerinden veya diğer kentlerinden Güney Lefkoşa’ya öğrenim görmek için gelen üniversite öğrencilerinin bu yöntemi seçtiklerini aktardı.


Benzer Haberler

Asgari ücretle açlık sınırı arasındaki fark 2 bin 918 TL’ye ulaştı

TAK

Kıbrıs Cumhuriyeti en uzaktaki gök cismine mesaj gönderiyor

“Sayı yetersiz kalırsa yeniden hemşire alacağız”

Voice Kıbrıs Haber

‘Kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonomi için atılacak adımlara herkes sahip çıkmalı’

Voice Kıbrıs Haber

“Ülkemizde bu kadarının olmamasından dolayı mutluyuz”

Voice Kıbrıs Haber

Yerli ürünlerden 1 numunede limit üstü ilaç

Voice Kıbrıs Haber