FeaturedKIBRIS

Güney Kıbrıs’ta örgütlü engelliler protesto eylemi yaptı

Güney Kıbrıs’ta örgütlü engelliler, bakıcıları, aileleri ve dostları ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla “ayrımcılığa hayır, tanınmaya ve saygıya evet” sloganıyla dün Başkanlık Sarayı önünde toplanarak protesto eylemi yaptı.

Fileleftheros ve diğer gazetelere göre eylemciler “ayrımcılık ve dışlanma çocukların ‘iyiliği için’ değil”, “yalvarmıyoruz, haklarımız talep ediyoruz”, “sosyal devletin yıkılmasına hayır”, “engelli çocukların örgün eğitim hakkı tartışmaya açık değildir”, “ödeneği budamak hak budamak demektir” yazılı pankartlar açtı.

Kıbrıs Rum yönetiminin engelliler konusunda modası geçmiş politikalarda ısrar ettiğini, engelli kişileri yaşamın birçok alanından dışladığını, engellilerin hakları, ödenekler, hizmetler ve programlar konusunda çok geride kaldığına da işaret eden eylemciler, kendilerini doğrudan veya dolaylı ilgilendiren konularda karar alma prosedürlerine şahsen ve örgütlü olarak tam ve etkin yer almak istediklerini vurguladı.

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı’nın Basın Ofisi Müdürü Andreas Yosif eylemcilerin taleplerini dikkatle dinlediğini, kaydettiğini ve Nikos Anastasiadis’e ileteceğini söyledi.


Benzer Haberler

İskele-Mağusa yolunun bir bölümü trafiğe kapalı olacak

Voice Kıbrıs Haber

“İradeyi teslim etmek üzere yapılmış bir protokol”

Voice Kıbrıs Haber

“Gençlere uçmaları için kanatlar, kök salmaları için sebepler veriyoruz”

Voice Kıbrıs Haber

“Bu şartlarda kurulacak bir hükümetten hayır gelmez”

Voice Kıbrıs Haber

Çağ Petrol “Müşterilerimize indirimden doğan iadelerin, tarafımızdan eksiksiz olarak yapılacak”

Voice Kıbrıs Haber

Müzakerelerin Kesilmesindeki En Büyük Sorumluluk Kimin?