FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

Güney Kıbrıs’ta ilk seçim anketi sonuçları yayınlandı

Güney Kıbrıs’ta 2023’te yapılacak olan Başkanlık seçimlerinde Nikos Hristodulidis’in ilk sırada olduğu gözlemlendi.

Alpha ve AlphaNews’in 2023 Başkanlık seçimlerine ilişkin gerçekleştirdikleri ilk ankette Hristodulidis birinci sırada çıktı.

Anket sonuçlarına göre Hristodulidis seçimde ilk turdan Başkanlığı rahat alırken, Andreas Mavroyannis ile Averof Neophytou arasındaki ikinci tur savaşı yaşandığı ortaya çıktı.

Anket, Rai Consultant şirketi tarafından 23-28 Haziran tarihleri arasında 1006 kişilik bir örneklemle gerçekleştirildi. Alpha ve AlphaNews’in ilk büyük anketi olan sözkonusu anketin, Alpha Cyprus Tv de Ana Haber bülteninde tüm içerikleri ile yayınlanacağı bildirildi.

ELEKTRONİK ANKET UYGULAMASI

Elektronik anket uygulaması yapıldı ve telefon görüşmeleri yoluyla rastgele çok aşamalı örnekleme ile 18 yaş ve üstü uygun seçmenler arasında gerçekleştirildi. Anketin istatistiki hata oranı +-%3 olarak belirlendi. Ankete katılanların oranı ise %33.04 oldu.

KIBRIS’TA İŞLER DOĞRU YAPILMIYOR

Kıbrıs’ta işlerin doğru ya da yanlış yönde olup olmadığı sorulduğunda, katılımcıların %71’i yanlış yönde, %14’ü ne doğru ne de yanlış yönde, %14’ü doğru yönde ve %1’i ise bilmiyorum cevap vermeyeceğim yanıtını verdi.

ANASTASİADİS MEMNUNİYET GETİRMEDİ

Başkan Nikos Anastasiadis’ten memnuniyet derecesi sorulduğunda, ankete katılanların %34’ü hiç memnun olmadığını, %36’sı pek memnun olmadığını, %22’si oldukça memnun, %6’sı çok memnun ve %2’si bilmiyorum yanıtını verdi.

HRİSTODULİDİS ÖNDE

Önümüzdeki Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu olsa kime oy verirlerdi sorusuna, katılımcıların yüzde 33,1 Nikos Hristodulidis,yüzde 11,9 Andreas Mavroyannis, yüzde 4,9 Averof Neophytou, yüzde 4,3 Achillea Dimitriadis ve Christos Christo yanıtını verdiler.

Katılımcıların %15,5’inin kararsız olduğunu, %5,3’ünün cevap vermediğini, %2,9’unun geçersiz olduğunu, %2,2’sinin ise oy kullanmayacaklarını belirtti.

İKİNCİ TURA KALINIRSA HRİSTODULİDİS YİNE İLK SIRADA

Nikos Hristodoulidis ve Andreas Mavroyannis’in ikinci turda olması durumunda, Hristodoulidis, Mavroyannis’in %20,9’una kıyasla %52.8’lik bir yüzde toplayacaktı.

Bu senaryoda %10,1’i kararsız olduğunu, %5,8’i oy kullanmayacaklarını, %5,2’si boş veya geçersiz oy kullanacağını ve %5,2’si ise cevap vermediğini belirtmiştir.

Nikos Hristodoulidis ve Averof Neophytou’nun ikinci turda olması durumunda, Hristodoulidis, Averof Neophytou’nun %16,6’sına kıyasla %54,8’lik bir yüzde toplayacaktı.

%9,9’u kararsız olduğunu, %7,4’ü boş veya geçersiz oy kullanacağını, %6,4’ü oy vermeyeceğini, %4,9’u ise cevap vermediğini söyledi.

Andreas Mavroyannis ve Averof Neophytou’nun ikinci turda yer alması durumunda Mavroyannis, Neophytou’nun %25,5’ine karşılık %37,2’lik bir toplayacaktı. %11,5’i boş veya geçersiz oyu, %9,9’u kararsız olduğunu, %9,7’si oy kullanmayacağını, %6,3’ü ise cevap vermedi.

İlk turda Nikos Christodoulidis AKEL’den %13, DIKO’dan %64, DIPA’dan %46, DISY’den %37, EDEK’ten %39 ve ELAM’dan %40 aldı.

Andreas Mavroiannis ilk turda AKEL’den %56, DIKO’dan %4, DIPA’dan %5, DISY’den %3 ve EDEK’ten %9’luk bir yüzde alıyor.

Averof Neophytou AKEL’den %1, DIKO’dan %4, DIPA’dan %9, DISY’den %39, EDEK’ten %3 ve ELAM’dan %4 pay almaktadır.

İKİNCİ TUR NEOPHTOU VE HRİSTODULİDİS ARASINDA GEÇECEK

Başkanlık seçimlerinin ikinci turunda hangi ikilinin yer alacağını düşündükleri sorusuna çoğunluk (%41) Averof Neophytou ve Nikos Hristodulidis şeklinde yanıtladı. Katılımcıların %18’i Andreas Mavroyannis ve Nikos Christodoulidis ikilisini ve %17’si Andreas Mavroyannis ve Averof Neophytou şeklinde yanıtladı.

Çeviri: Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

‘Maraş’ın Türk idaresinde iskana açılması maceracı bir harekettir’

Voice Kıbrıs Haber

Vakalar yüzün altına düştü!

Voice Kıbrıs Haber

Liderler görüşmesi sona erdi

Voice Kıbrıs Haber

LTB bayramda da hizmet vermeye devam edecek

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs’ta Altın Madenciliğine Karşı İnisiyatif

Euro ve Sterlin bugün ne kadar? (18 Nisan 2018 döviz fiyatları)

Voice Kıbrıs Haber