FeaturedKIBRIS

“Güney Kıbrıs ile Yunanistan’ın KKTC ve Türkiye’ye yönelik suçlamaları kabul edilemez”

Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs ile Yunanistan’ın göçmenlerle ilgili KKTC ile Türkiye’ye yönelik suçlamalarının kabul edilmez olduğuna vurgu yaparak, düzensiz göç konusunda Kıbrıs Rum tarafı ile işbirliği tesis edilmesine yönelik önerisini yineledi.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, KKTC’nin adayı ilgilendiren konularda Kıbrıs Rum tarafı ile işbirliğine olumlu baktığı belirtilerek, uluslararası bir olgu olan düzensiz göç konusunda da Kıbrıs Rum tarafıyla işbirliği tesis edilmesine yönelik bir öneri sunduğu anımsatıldı.
Kıbrıs Rum tarafının yapılan tüm işbirliği önerilerini elinin tersiyle ittiğinin ve KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti alyhine mesnetsiz iddialarda bulunduğunun belirtildiği açıklamada, “Bahse konu mesnetsiz iddiaların son örneği, Fransa’da gerçekleştirilen Avrupa Birliği İçişleri Bakanları gayrı resmi toplantısı sırasında Kıbrıs Rum İçişleri Bakanı Nicos Nouris’in konuşmasıdır. AB üyeliğini istismar etmeyi bir alışkanlık haline getiren Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın göçmenlere yönelik, ölümlerin yaşanmasına dahi varan, insanlık dışı uygulamalarını örtbas etmek için ülkemiz ve Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik suçlamaları kabul edilemezdir” denildi.
Yunan sahil güvenliğinin, ülkelerini terk etmek zorunda kalan göçmenleri denizde geri püskürttüğünün ve göçmenlerin Türk Sahil Güvenliğince kurtarıldığının defalarca basında yer aldığının hatırlatıldığı açıklamada, “Benzer şekilde, GKRY’nin göçmenleri engellemesi nedeniyle bir kişinin denizde kaybolduğu Ocak 2022’de yayınlanan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin BM Barış Gücü raporunda da yer aldığı bilinmektedir” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, KKTC’nin, her zaman olduğu gibi, yapıcı ve diyaloğa açık olduğu vurgulanarak, düzensiz göç konusundaki işbirliği önerisi yinelendi.


Benzer Haberler

Arıklı “Merak etme Hocam, sen ve yanındaki gazmanlar yokken biz vardık”

Akıncı’dan sel felaketi açıklaması

Voice Kıbrıs Haber

Yuvalarda kalan çocukların resimleriyle sergi açılacak

Voice Kıbrıs Haber

İskele’nin sevilen ismi hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Strovolo’daki cinayetle ilgili ilginç gelişme!

Voice Kıbrıs Haber

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde iki böbrek nakli operasyonu daha