FeaturedKIBRIS

Güney Kıbrıs aracılığıyla sıvılaştırılmış doğalgaz taşınması için istişareler başlıyor

“Energean” şirketinin Güney Kıbrıs aracılığıyla sıvılaştırılmış doğalgaz ihracatı yapılmasına yönelik önerisinin dün sabah Kıbrıslı Rum Enerji Bakanı Natasa Pilidu’ya iletildiği bildirildi.

Haravgi gazetesi, Pilidu’nun “Astra”ya açıklama yaparak, İsrail’deki gazın sıvı hale getirilmesi için Güney Kıbrıs’a taşınması ve buradan ihraç edilmesi konusundaki önerinin, AB Komisyonu’nun Rusya doğalgazına bağımlılığı kırma planına dahil edilmesi için ivedilikle görüşüleceğini söylediğini yazdı.

Habere göre Pilidu, doğalgazı sıvılaştıracak bir gemi olacağını ve sıvılaştırılan doğalgazın, başka gemilerle Avrupa ülkelerine götürüleceğini kaydetti.

Pilidu, ilerleyen haftalarda sondaj çalışmaları ve Mısır yönünde doğalgaz altyapısı inşa edilmesine yönelik planları bulunan ABD’li “Chevron” şirketinin üst düzey yetkilileriyle görüşmeyi hedeflediklerini de belirtti.

Exxon Mobil-Qatar Energy konsorsiyumunun Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki 10’uncu parselde sismik araştırmalara başlayacağını ifade eden Pilidu, ENI-TOTAL şirketlerinin başlattığı sondaj çalışmalarının da ilerlediğini söyledi.

Pilidu, bu haftanın sonunda akaryakıt fiyatlarında küçük bir azalma olacağını da dile getirdi.


Benzer Haberler

AB İngiltere’ye karşı yasal süreç başlattı

61 iş yeri denetlendi: 7 iş yerine ihbar!

Voice Kıbrıs Haber

Altın fiyatlarında son durum

NTV

“Kapımız herkese açık olmuştur ve olacaktır”

Voice Kıbrıs Haber

Erhürman’dan adaylara çağrı

Voice Kıbrıs Haber

Havan atışları nedeniyle girilmeyecek bölgeler açıklandı