FeaturedKIBRIS

Güney, AB’nin 5+1 konferansa katılımını garanti altına almak istiyor

Kıbrıs Rum Yönetimi, AB’nin hem Nisan sonu yapılacak olan gayriresmi 5+1 konferansta, hem de sonrasındaki süreçteki katılımını garanti altına almak istediği bildirildi.

Fileleftheros’un web sayfasında yer alan haberde, bazı diplomatik kaynakların, AB’nin müzakere sürecindeki varlığının, sürecin bütününe sembolik sebeplerden ötürü ekstradan değer katacağı yönünde görüş belirttiği kaydedildi.

AB’nin Kıbrıs sorunu müzakerelerine katılımının henüz netleşmediğinin belirtildiği haberde, Ankara’nın çıkmazdan kurtulma sürecinde “AB’yi atlatmaya yönelik” strateji izlediği ve “bunu başarıyor gibi göründüğü” iddia edildi.

Haberde, elde edilen bilgilere dayanılarak Türkiye’nin Almanya gibi “güçlü oyunculardan”, AB’nin Kıbrıs sorunu müzakerelerine katılımına rıza göstermesi için baskı gördüğü kaydedildi.

Kıbrıs sorunu için yapılacak gayriresmi 5+1 konferansa katılımcılarla ilgili son sözü BM’nin söyleyeceğine işaret edilen haberde, İngiltere’nin de perde gerisinde AB’nin konferansa katılmamasını desteklediği belirtiliyor.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

Akdeniz’de deprem!

Voice Kıbrıs Haber

Son 24 saatte 253 yeni bileklik takıldı

Voice Kıbrıs Haber

Esentepe Belediye Başkanı kaza geçirdi

Voice Kıbrıs Haber

Tıp-İş, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ndeki “hekim sıkıntısına” dikkat çekti

Voice Kıbrıs Haber

İlk Anneler Günü töreni 1908 yılında düzenlendi

Voice Kıbrıs Haber

“KKTC Turizmini Hedef Pazar Ülkelere Tanıtım Projesi” başlıyor