FeaturedKIBRIS

Gülgün Sahir Sayıştay üyeliğine seçildi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Sibel Siber Başkanlığı’nda saat 10. 45’de toplandı.

Genel Kurul’da ilk olarak Cumhuriyet Meclisi Danışma Kurulu’nun, Güzelyurt Hastanesi ile ilgili ihale süreci, bu süreçte yaşananlar ve kamu ihale yasasının pratikte ortaya çıkardığı zorluklar ile ilgili Meclis Araştırma Komitesinin üye sayısını belirleyen kararı oy birliğiyle kabul edildi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanın, Güzelyurt Hastanesi ile ilgili ihale süreci, bu süreçte yaşanalar ve kamu ihale yasasının pratikte ortaya çıkardığı zorluklar ile ilgili meclis araştırma komitesinin oluşturulmasına ilişkin kararı milletvekillerinin bilgisine sunuldu.

Başbakanlığın İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Gündeminde bulunan, Çalışma Dairesi Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Değişiklik Yasa Tasarısının komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi oy birliğiyle kabul edildi.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin, ivedilikle görüşülen Kamu Görevlileri değişiklik yasa tasarısının Genel Kurul’da üçüncü görüşmesine ilişkin tezkeresi oy birliğiyle onaylandı.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin, ivedilikle görüşülen Kamu Sağlık Çalışanları Değişiklik yasa tasarısının Genel Kurul’da üçüncü görüşmesine ilişkin tezkeresi oy birliğiyle onaylandı.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin, ivedilikle görüşülen Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Değişiklik Yasa Tasarısının Genel Kurul’da üçüncü görüşmesine ilişkin Tezkeresi oy birliğiyle kabul edildi.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin, ivedilikle görüşülen Sivil Savunma Teşkilatı Personel Değişiklik Yasa Tasarısının Genel Kurul’da üçüncü görüşmesine ilişkin Tezkeresi oy birliğiyle onaylandı.

Bilgiye ve onaya sunuş işlemleri sonunda TDP milletvekili Hüseyin Anglemli, trafik konusunda güncel konuşma yaptı.

Yaşanan tüm olumsuzluklara, trafik kazalarına rağmen önlem alınmadığını belirten Angolemli, trafik işlerinin bir elde toplanması gereği üzerinde durdu.
Angolemli, Ulaştırma bakanlığının en önemli görevinin trafik olduğunu söyledi.
Tüm şirketler, kamyonların denetlenmesi gerektiğini belirten Angolemli, caydırıcı önlemlerin de şart olduğunu vurguladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de, trafik konusunun önemine değindi ve imkanlar dahilinde önlemler alındığını söyledi.

Kazaların ardından söylenmesi gerekenlere dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Dürüst, bu açıklamalarla sürücülerin aklandığını kaydetti.

Dürüst, yollarda eksiklikler olduğunu ancak, sürücülerin hataları konusunda da farkındalık yaratmak için çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

Konuşmalar sonunda ve başsavcılıktan gelen görüşün okunması ardından Sayıştay üyeliğinin seçimine geçildi.
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, talebiyle söz alan Meclis Başkanı Siber Siber, Denktaş’ın istemiyle Sayıştay Üyeliği seçimleri ve seçimin Haziran ayında yapılmasına yönelik başsavcılıktan görüş alındığını belirterek, başsavcılıktan gelen görüşü okudu.

Hukuki olarak seçim konusunda bir sıkıntı görülmemesi üzerine seçime geçildi ve seçim kapalı oylama ile yapıldı.

49 oyun kullanıldığı seçim sonucunda Gülgün Sahir 26 oy alarak yeterli çoğunluğu sağlayıp Sayıştay üyeliğine seçildi.

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

TMK öğrencisi Derin Ahmetoğlu’nun yazdığı kitabın tanıtımı yapıldı

Voice Kıbrıs Haber

‘Haklarımızı korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz’

“İç kaynakların doğru ve etkin yönetimi, ekonomik krizden çıkışın reçetesidir”

Voice Kıbrıs Haber

Saniyede 100 milyar kare çeken 3 boyutlu kamera geliştirildi

Bakanlıktan hasar tespit çalışmaları hakkında açıklama

“25. ek madde bana sıfır risk teşkil ediyor”