FeaturedKIBRIS

Güden’den bayramda Pile’ye aile ziyaretine gitmek isteyenlere duyuru!

Pile Kıbrıs Türk Muhtarı Veysal Güden sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Bayram’da Pile dışında kalan Pilelilerin aile ziyaretine gidebilmeleri konusunda bugün bir karar alındığını bu kişilerin gerekli belgelerle Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulunulması gerektiğini aktardı.

Güden’in açıklaması şu şekilde:

“Sevgili Pileliler;
Uzun bir aradan sonra sizlere bir kaç bilgi verme gereği duydum.
Öncelikle, Pile dışında kalan köylülerimiz ile ilgili sizlere bilgi vermek istiyorum.
Son dört aylık süre içerisinde, Pile dışında kalan Pileliler ile ilgili birçok çalışma ve görüşme yaptım. Başbakan’ımız, Sağlık Bakanı, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ve daha birçok makam ile görüştüm. Maalesef bu kişilerin yalnızca test yapıp köye gelmelerine izin verilmiyor.
Özellikle, Bayram’da bu insanların aile ziyaretine gelmelerine izin verilmesi konusunda ısrarlı çabalarım oldu ancak tatmin edici bir cevap alamadım.
Bugün itibarı ile verilen karar şöyledir. ( Bayram’da Pile’ye aile ziyaretine gelmek isteyen kişiler;
1- Mağusa Bölgesinde ikamet edenler, bir adet ikamet belgesi ( Bulundukları köy veya mahalle muhtarından alınacaktır ) ve kimlik fotokopisi ile Mağusa Kaymakamlığı’na baş vuru yapacaklar.
2- Mağusa dışındaki ilçelerde ikamet edenler ise yine bulundukları bölge muhtarlığından alacakları ikamet belgesi ve kimlik fotokopisi ile birlikte Sağlık Bakanlığına müracaat edecekler.
Sağlık Üst Kurulu bu talepleri değerlendirmeye alacaktır.
Not ! Lütfen müracaatlar en kısa sürede yapılsın. Unutmayalım ki Sağlık Üst Kurulu haftada bir toplanmaktadır.
Bir diğer konu ise birçok köylümüz vidanjör ile ilgili sıkıntı yaşadığını bizlere bildirdiler. Dün Beyarmudu Belediye Başkanı ile görüştük ve Perşembe ve Cuma günü köye gelecek ve kuyuları boşaltacaktır. Yalnızca Belediye’ye yazılı olan kuyular boşaltılacaktır. O nedenle böyle bir talebi olan varsa bir an önce belediye ye yazılsın.
Bir diğer konu ise Güneyde uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında SBA Polisi zaman zaman Pergama yolunda kontrol yapmaktadır. İmkanı olanlar mesaj atsın olmayanlar ise Muhtarlığımızdan forma temin edip doldursunlar ki sorun yaşamayalım. Ayrıca Akşam 21:00 Sabah 05:00 saatleri arasında hem Kuzeyde hem de Güneyde sokağa çıkma yasağı vardır. Geliş gidişleri ona göre ayarlayalım.
Sürekli işe gidip gelenler de daha önceki formları kullana bilirler. Şayet kaybeden varsa bizden temin edebilirler.”

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

İsveç’te Kıbrıs hellimi konusunda uyarı

Voice Kıbrıs Haber

Ercan-Akıncılar arasında trafik tek şeritten verilecek

TAK

İzmir Belediye Başkanı Soyer’e pilavunalı doğum günü kutlaması

Voice Kıbrıs Haber

3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Ciklos’ta sel sularına kapılan bir kişi hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de Bıçaklanma Olayıyla İlgili Bir Kişi Tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber