FeaturedKIBRIS

Güney Kıbrıs’ta yeni hükümetteki bakanlar açıklandı

Güney Kıbrıs’ta yeni hükümette görev alanlar açıklandı. Kıbrıs Rum Meclis Başkanı Eski Sözcüsü Adamos Adamos’un Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in Sağlık Bakanlığı’nı devralma önerisini kabul etmeme kararının ardından, bu görevi Michalis Hadjipandela devraldı.

Aslen Mağusalı olan Hadjipandela’nın, yeminli mali müşavir ve HMI & Partners Ltd’nin CEO’su olduğu bildirildi. Hadjipandela, Kıbrıs Elektrik Kurumu (EAC) başkan yardımcısı görevini de yürütüyordu.

Stefi Drakou’nun, Kıbrıs Rum Adalet Bakanı olarak görevi devralacağı kaydedildi. Hükümet temsilcisinin konumuyla ilgili olarak, Anastasiadis’in Mario Pelekano’ya ulaştığı öğrenilirken, hükümet temsilcisi yardımcısının Niovi Parisinou olacağı belirtildi.

DİSİ’den milletvekili adayı olan gazeteci Andreas Iosif, Kıbrıs Rum Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi Direktörlüğü görevini devralırken, Viktoras Papadopoulos Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı’nda görev alacak.

Vatandaş Komiseri Panagiotis Sentonas olduğu bildirildi.

Kıbrıs Rum Sosyal İşler Bakanlığı ise son yıllarda Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı’nda çalışan eczacı Anastasia Anthousi tarafından devralındı.

Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Kyriakos Kousios yaptığı açıklamada, yeni hükümette kendisine bir pozisyon teklif edilmesine rağmen reddettiğini ve hükümetten ayrıldığını söyledi.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Özersay’dan iş yerlerinin açılması ile ilgili yeni açıklama!

Voice Kıbrıs Haber

“Bilgi talep etmiş olsaydı, raporun hazır olduğunu öğrenmiş olacaktı”

Voice Kıbrıs Haber

İngiliz üs bölgelerinde genç girişimcilere doğrudan destek

100 TL ödemediği için diploma vermediler

SysAdmin

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde vaka sayısı 872’ye yükseldi

Voice Kıbrıs Haber