FeaturedKIBRIS

Gözler Tatar-Holguin görüşmesinde


Politis, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in pazartesi yapacağı görüşmenin, BM’nin Kıbrıs sorunundaki çabasının akıbeti açısından belirleyici olacağını, artık bütün dikkatlerin o görüşmeye çevrildiğini yazdı.

Haberi “BM İnisiyatifinin Akıbeti Konusunda Her İhtimal Açık… Pazartesi Londra’daki Tatar-Holguin Görüşmesi Belirleyici” başlığıyla manşete çeken gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis daha önce ile görüşen Holguin’in Cumhurbaşkanı Tatar ile 1 Temmuz Pazartesi Londra’da görüşeceğini kaydetti.

Haberde “Holguin’in görev süresinin uzatılıp uzatılmayacağının da Rum tarafının “tercih ettiği” ancak Kıbrıs Türk tarafının ise şu ana kadar reddettiği üçlü görüşmenin yapılıp yapılmayacağının da Tatar-Holguin görüşmesinde belirleneceği” savunuldu.

Türk tarafının şu ana kadar “uzlaşmaz olduğunu ancak yeni bir çıkmaz ilanının sorumluluğunu üstlenmek istemiyor göründüğünü” öne süren gazeteye göre bu nedenle analistler, “Türk tarafının Holguin’in görev süresinin uzatılmasına onay vermesi de dahil hiçbir şeyin ihtimal dışı görülmemesi gerektiğini” değerlendiriyor. Ancak görüntünün netleşmesi için Tatar-Holguin görüşmesi sonrasının beklenmesi gerektiğine işaret ediliyor.






Benzer Haberler

Askeri yasak bölgeyi ihlal ederek güneyden kuzeye geçti!

Voice Kıbrıs Haber

Dünyanın en tehlikeli havalimanı: Yalnızca 24 pilot iniş yapabiliyor

NTV

Naci Talat Halı Saha Anı Futbol Turnuvası yarın başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları yeni haftada düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

Startups4Peace (Su4P) 2024’e başvurular başladı

TAK

Güney Kıbrıs’tan KŞK’ya 300 bin euro

Voice Kıbrıs Haber