FeaturedKIBRIS

“Görüşmeler devam ettikçe paylaşacak detay yok”

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri temsilcisi yardımcısı Ferhan Haq, New York’ta Genel Sekreterin bu sabah oturumda gayrı resmi konferansa katılanlara ne tür bir mesaj verdiğiyle ilgili soruya, görüşmeler devam ettiği sürece paylaşacak belli detaylar olmadığı yanıtı verdi.

BM merkezinde basını günlük bilgilendirme çerçevesinde KHA’nın kendisine sorduğu soruya “Genel Sekreterin Kıbrıs’la ilgili pozisyonunu biliyorsunuz, bunları yeniden teyit etti” dedi.

“Temsilci Stephan Dujjeric dün Cenevre’de gazetecileri süreçle ilgili bilgilendirdi ve Genel Sekreterin görüşmeye çok gerçeğe uygun bir pozisyonla gelerek tarafları yakınlaşmalarında üretici olmaya teşvik etti. Bunun dışında, görüşmeler devam ettiği sürece paylaşacak başka detaylar yok” dedi.

Haq, Genel Sekreterin bu sabah Kıbrıs’la ilgili gayrı resmi 5+1 kurulu toplantıya çağırdığını açıkladı ve “şu an, müzakereler devam ederken çeşitli heyetlerle ikili görüşmeler gerçekleştiriyor. Bu akşam heyetlere yemek verecek. Görüşmelerin perşembe günü de devam etmesini bekliyoruz” dedi.

(KHA)


Benzer Haberler

Yaşlıları tehdit edenlere karşı belediyeden uyarı

Voice Kıbrıs Haber

Bakanlar Kurulu toplandı

Voice Kıbrıs Haber

Pilli, Covid-19 ile ilgili son 24 saatlik gelişmeleri açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa ve İskele’de asayiş ve trafik denetimi!

Kazada 120 kişi yaralandı 2 kişinin durumu ağır

Voice Kıbrıs Haber

Fuat Oktay yarın KKTC’ye geliyor

Voice Kıbrıs Haber