FeaturedKIBRIS

Girne Maratonu parkuruna onay


Girne Belediyesi, Girne’de koşulacak 21 kilometre yarı maratonda elde edilecek dereceler ve kırılacak rekorların Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF)  tarafından tanınacağını açıkladı.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Girne Belediyesi ve KKTC Atletizm Federasyonu işbirliğinde 14 Nisan Pazar günü düzenlenecek Turkcell Girne Maratonunda yer alan “21 kilometre yarı maraton parkuru”, Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) tarafından onaylandı.

KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Halil Samani ve Hakan Gündüz, IAAF’ın gönderdiği onay belgesini bugün Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü’ye takdim etti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü,  maratonun gelenekselleştirilip, uluslararası alanda yer alması için çalışma başlatıldığını belirtti. Güngördü, parkura standart getirilip, IAAF tarafından tescil edilmesi için yurtdışından uzmanların çalışma yaptığını söyledi.

Nidai Güngördü, hazırlanan raporun Uluslararası Atletizm Federasyonu tarafından değerlendirilip onaylandığını dile getirdi.

KKTC’de bir ilk gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Güngördü, uluslararası tanınan ilk parkura sahip olduklarını kaydetti.

Güngördü, uluslararası ölçüm ve sertifika alınması için uğraş veren KKTC Atletizm Federasyonu ile Türkiye Atletizm Federasyonu Merkez Hakem Kurulu üyeleri Necati Çeteci, Müslüm Aksakal ve Kazım Metin Levent’e teşekkür etti.






Benzer Haberler

Lefkoşa’da uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

KKTC’de turist olarak bulunan genç 4 gündür kayıp!

Voice Kıbrıs Haber

Gemikonağı’nda iş kazası!

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de zincirleme kaza: Kırmızı ışıkta bekleyen araca çarpıp devrildi

Voice Kıbrıs Haber

43 yaşında yaşamını yitiren Mehmet Güngördü’nün ölüm nedeni açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

Bakanlar Kurulu toplandı

Voice Kıbrıs Haber