FeaturedÖzkan Mertekci Özel Spor Haberleri

Genlerinde şampiyonluk var…

2018-2019 K-Pet Süper Lig şampiyonu Mağusa Türk Gücü, toplamda 9’uncu kez şampiyonluğa ulaştı.

Mağusa’nın sarı-yeşilli köklü camiası, zorluklara, sıkıntılara, değişik şekildeki engellemelere rağmen, alın teriyle, birlik olma başarısıyla, cefakar yönetici, taraftarı, ve kendi öz kaynağından yetişimis teknik heyeti ile tabiki kaliteli ve yetenekli futbolcu gurubu ile uzun lig maratonunu şampiyonlukla taçlandırmış oldu.

Mağusa Türk Gücü birlik oldu mu, hedefe kilitlendi mi, doğasında olan ve genlerine işlemiş kupa kazanmayı kesinlikle geri çevirmez ve bunu da her platformda ispatlayarak yol alır, almaya da devam edecektir…
Sezon başı zorluklar yaşamasına rağmen, puan olarak çok gerilere düşmesine rağmen, kendi öz kaynaklarına dönmeyi başardığı an tüm kulvarlarda favori oluyor.

Teknik heyetin başında Ali Oraloğlu, futbolu, futbolcuyu, kulübü, potansiyeli, ülke futbolunu çok iyi bilen bir kardeşimizdir. Sağlık sorunları ile mecburi ara vermesine rağmen, kendisini tanıdığım için rahatça aktarabiliyorum ki, söz konusu MTG oldu mu, gerisi teferruat olarak kalır gözünde, gönlünde, kalbinde. Yanındaki isim, Memiş Nay, kaleciliği döneminde çok fazla kupalar kaldırmış…

Kendi altyapısından yetişmiş, değerli, fedakar, çok fazla emeği geçenler var hiç şüphesiz bu güzel şampiyonlukta. Herkesi tek tek yazmak isterdim fakat aflarına sığınarak birlikte aynı forma altında ter akıttığımız arkadaşlarımın isimlerini kullanmak istedim…

MTG yönetimi gerçekten ülke standartları üzerinde bir düşünce ve strateji ile kulübü yönetmeye ve bundan sonraki başarıların mimarisini hazırlamaya her alanda kendilerini aşmaya çalışıyorlar. Tesisleşmeden tutup alt yapı yatırımlarından, kulübe kalıcı kaynak yaratmalara kadar çok çaba ve emek harcadıklarını anlamak için illa ki camia içinde olmanıza gerek yoktur. Yaptıklarına baksanız, araştırsanız, ne demek istediğimi ve ne yapmak istediklerini rahatça anlayabilirsiniz. Bunu yaparken unutmamak gereken ve her zaman dile getirdiğimiz gibi, adamızda, ülkemizde tek amatör ruhla çabalayan, koşuşturan, yönetimler ve yöneticiler olduğudur. Buradan kendilerini tamamen MTG’nin başarısı için ve gelecekte ayakta kalıp başaracakları birçok başarı için peşinen takdir eder ve kutlarım. Sizin gibi yönetim ve yöneticilerin her köklü camia için elzem olduğunu bilmenizi ve bilinmesini isterim.

Evet, tabii ki her alanda olduğu gibi, futbolda da kazananın olduğu yerde mutlaka kaybedenler de olacaktır. Buradan tüm kulüplerin kendi öz eleştirilerini yapıp, iyi, doğru yaptıkları yanlarının yanında, yapamadıklarının, eksik yaptıklarının, hatalarının neler olduğunu iyice etüt edip masaya yatırıp, tamamından dersler çıkarmaları gerekmektedir. Altyapılara daha fazla önem vererek kendi öz kaynaklarına yatırım yapmalarını, daha sağlıklı ortamlarda, daha fazla yarışmacı, ahlaklı, sporcular yetiştirime hedeflerini ön planda tutarak, özelde kendi camialarına, genelde ise ülkemize olumlu yönde katkı yapacak ve yaptıkları güzelliklerle örnek olacak bireyler yetiştirmelidirler.

Genlerinde şampiyonluk var derken, MTG’nin her zaman için kendi altyapısından çıkardığı guruplar fazla olduğunda başarı ve şampiyonluklar geldiği gerçeğindendir. Mustafalar, Aliler, Kemaller, Gökhanlar, Tanjular, Kadirler, Meftunlar, Ahmetler, Nejatlar, çıkarılmaya devam ettiği sürece şampiyonluklar gelecektir.

Özkan MERTEKCİ – [email protected]


Benzer Haberler

İsveç’teki Rum Büyükelçi, İsveç Dışişleri Bakanı ile görüştü

SysAdmin

‘Garantör devletler Kıbrıs’ta bundan sonra…’

Voice Kıbrıs Haber

Simos Yoannu’dan Maraş kökenli Kıbrıslı Rumlar’a çağrı

Falyalı cinayeti zanlıları 6 gün daha tutuklu kalacak

Voice Kıbrıs Haber

Türk gazeteciler güneyde, Rum gazeteciler kuzeyde

Döviz piyasaları haftanın ilk gününde yükselişe geçti

Voice Kıbrıs Haber