FeaturedKIBRIS

“Gençler konut sahibi olma noktasında ciddi sıkıntılar yaşıyor”

HP Genel Başkanı Kudret Özersay Meclis’te yaptığı konuşmada, Başbakana toplumun menfaatini gözeten 3 konuda sorular ve öneriler başlıklı konuşma yaptı.

Kudret Özersay, hükümet yetkililerinin ve Başbakanın genel kurulda olmamasını eleştirerek, başbakan genel kurula gelmeden konuşmasını yapmayacağını belirtti.

Maraş’taki malların değerini bulması için çalışma yapıldığının söylendiğini anımsatan Özersay, “kapalı değil açık kısmında yaşayanların zaten yıllardır mahrumiyet bölgesinde yaşamaktan şikayet ettiğine” işaret ederek “kanalizasyon altyapısı bile olmayan açık Maraş dururken kapalı Maraş’ta çalışma yapılmasını” eleştirdi.

“Kapalı Maraş’ın seçime malzeme olarak açıldığını” söyleyen Özersay, Maraş’ın bundan sonra bütünlüklü şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı.

TL’nin döviz karşısında bu şekilde değer kaybederken gençlerin konut sahibi olma noktasında ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Özersay, önceki dönemde başlatılan sosyal konut projesinin bir çıkış yolu olabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı’nın 3 binden fazla Rum ve yabancının Maraş’taki mallarıyla ilgili başvuru yapıldığını açıklandığını ancak kendisinin bunun yüzde 10’u kadar olduğunu bildiğini, bu rakamın ne zaman ne şekilde elde edildiğini bilmek istediğini belirten Özersay, Taşınmaz Mal Komisyonu aracılığıyla yapılacağı söylenen çalışmaları eleştirerek, komisyonun başkan ve üyelerinin hala belirlenmemiş olduğunu hatırlattı.

Türkiye’de “yeraltı dünyası mensuplarının bir süre KKTC’de kalacağıyla” ilgili haberlere değinen Özersay, bu konuda bir tedbir düşünülüp düşünülmediğini sordu. Özersay, tedbir alınmazsa bu şekilde anılan bir ülke olarak itibar kaybedileceği uyarısında bulundu.

Özersay, Geçitkale Havalimanı konusunda herhangi bir adım veya açıklama görmediğini belirterek, içinde bulunulan şartlarda bunun üzerinde konuşulması gereken bir konu olduğunu belirterek “ 20 Temmuz’da başkalarının yapacağı açıklamalardan mı öğreneceğiz konunun detaylarını “diye sordu.

Garanti ve ittifak anlaşmalarına atıfla bir adım atılmasının doğru olmadığını, bu konunun kapsam ve sınırlarının belirlenerek bir anlaşmayla istismar edilmeyecek şekilde yapılabileceğini söyledi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

Covid-19 bir can daha aldı!

Voice Kıbrıs Haber

52 yaşında hayatını kaybetti

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs Sosyal Psikologlar Örgütü’nden Uludağ’ın adaylığına destek

Voice Kıbrıs Haber

Yunan medyası Atina ile işbirliğinden geri adım atan İtalya’yı hedef aldı

Voice Kıbrıs Haber

Avlanırken askeri yasak bölgeyi ihlal eden kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

‘Türkiye Kıbrıs sorununda şartları değiştiriyor’ iddiası

Voice Kıbrıs Haber