EkonomiFeatured

Fed yetkilisinden faiz artırımı sinyali




ABD ekonomisine ilişkin endişeler artarken enflasyon hedef sapması olması halinde faiz artırımı yeniden masaya getirilebilir.

New York Fed Başkanı John Williams, merkez bankalarının enflasyon hedeflerinden sapmaya başladığında “nispeten güçlü bir şekilde yanıt vermeleri” gerektiğini söyledi.

Williams, merkez bankalarının kaçınması gereken maliyetli riskler arasında enflasyon beklentilerinin hedeflerinden sapmasına izin vermek olduğunu vurguladı.

“Enflasyonun oldukça kalıcı hale gelmesini önlemek istersiniz çünkü bu kalıcı hale gelebilir” diye konuşan Williams,”Bunu yapmanın yolu da enflasyon merkez bankasının hedefinden sapmaya başladığında nispeten güçlü bir tepki vermektir” dedi.

Williams, enflasyon beklentileri iyi çıpalanmış olduğu sürece şokların genellikle enflasyon üzerinde uzun süreli etkileri olmadığını belirtirken, COVID-19 salgınının neden olduğu gibi arz yönlü şokların gelecekteki fiyat hareketlerine ilişkin kamuoyu algılarını nasıl etkileyebileceği konusunda her zaman belirsizlik olduğu konusunda uyardı. “Belirsizlik oldukça önemli ölçüde arttı. Enflasyon beklentilerinin zararlı olabilecek herhangi bir şekilde değişebileceğinin çok farkında olmalıyız” diye konuştu.






Benzer Haberler

Değirmenlik-Haspolat yolunda korkutan kaza: 2 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Yapay zeka ikna ediyor ama yalan söylüyor

TRT

3 yaşında satrançta dünya rekoru kırdı

TRT

AB’den X’e 120 milyon avro para cezası

AA

Yunanistan’da polis çiftçilere biber gazıyla müdahale etti

AA

Döviz piyasalarında dalgalı seyir hakim

Voice Kıbrıs Haber