KIBRIS

Eylemde gergin anlar yaşandı

Eylemde gergin anlar devam ediyor. Polis, zaman zaman eylemcilere müdahale ediyor. Çevik Kuvvet Başbakanlık binası içinde müdahaleye hazır şekilde bekliyor.

Eylemciler, “sendikacılar sussun gençler konuşsun” açıklamalarında bulunu. Eylem sırasında fenalık geçiren bir kişiye ambulansta ilk müdahale edildi, şuan da durumunun iyi olduğu bildirildi.

Polis ile eylemciler arasında arbede devam ediyor. Eylemciler, atılan sloganlarla sendikacıların konuşmalarına tepki gösterdi. Sendikacılar pankartlarını toplayarak eylem yerinden ayrılmaya başladı.

Eylem yerinde kalan Dev-İş, eylemcileri 15 dakikalık oturma eylemine davet etti. Gerçekleştirilen oturma eylemiyle eylem devam ediyor.

Başbakanlık binası önünde gerçekleştirilen eylemde tansiyon yükseldi. Polis ve eylemciler arasında yaşanan karmaşada, polis eylemcilere müdahale etti.

Ülke genelinde devam eden eylemde KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı ve öğrenciler konuşma yaptı.

Kazada hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başlayan eylem, öğrencilerin açıklaması ve isyanı ile devam etti. Eylemde, öğrenci temsilen Hasan Kırmızı Ulaştırma Bakanı, Milli Eğitim Bakanı ve Çalışma Bakanı’nın isimlerini açıklayarak, görevlerini yerine getirmeleri için çağrıda bulundu. Siyasiler, verilen sözleri tutmaması nedeniyle suçlandı. Konuşma yapan öğrenci, ölümlü kazayı duygulu bir şekilde anlattı. Bakanların görevlerini yapmaması nedeniyle isyan eden öğrenciler, yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmeleri konusunda çağrıda bularak ‘sıra bize gelmeden biz size geldik’ sloganları attı. Başka insanların trafik kazalarında ölmemesi için yolların yapılması gerektiği belirtildi.

“ÜLKEYİ YÖNETTİĞİNİ İDDİA EDENLER, TOPLUMUNA KULAK VERMEK ZORUNDADIR”

Eylemde konuşan Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı, eylemcilere seslenerek hayatını kaybedenleri saygıyla andığını belirterek yaralılara acil şifalar diledi.

Kamu çalışanları, öğretmenler, işçiler, özel sektör çalışanları ve öğrenciler burada diyen Bıçaklı, yetkililerin nerede olduğunu sordu. Bıçaklı, ülkenin yönetimine talip olan siyasi partilerin, ülkenin sorunlarını çözmek için geldiğini belirterek mazeret üretmek gibi hakları olmadığını söyledi.

Bunca yıldır kış saati uygulamasının gerçekleştirildiğini ancak şimdi neden gerçekleştirilmediğini soran Bıçaklı, hükümetin, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın saat uygulaması çağrısına uymadığını belirtti. “Halk yüzde 99’u saatlerin geri çekilmesini istiyor neden çekilmiyor diye soran Bıçaklı, “Ülkeyi yönettiğini iddia edenler, toplumuna kulak vermek zorundadır” diyerek sorumluların istifa etmesini istendi.

Konuşmasında, kamyon şoförünün çalışma izni olmadığını belirten Bıçaklı, Çalışma Bakanı’nın işinin ne olduğunu sorarak, sorumlular hesap verene kadar, saatler değişene kadar, AB düzenine geçene kadar eylemlerinin süreceğini bildirdi.

Bakanlar Kurulu’nda talep edilen kararları alarak halka duyurulması çağrsında bulunan Bıçaklı, “Yol parası yoksa Mercedes almasaydınız” dedi.

“Mercedesler satılsın yollar yapılsın” sloganıyla devam eden eylemde Bıçaklı, “Yapılması gereken bugün karar alınması ve gerekirse bakanlar biz bu işi yapamadık diyerek görevi başkalarına bıraksın. Bütün halk burada, eğer bu ülkenin halkı temsil edilecekse istekler yerine getirilecek. İstenilen kararlar alınmazsa eylemler devam edecek” dedi.

“DEMİR KAPILARLA KENDİNİZİ KURTARAMAZSINIZ”

Eyleme gelen tüm halkı selamlayarak konuşmasına başlayan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, “Burada düzen kurmamıza izin vermeyenlere koltukta oturmalarına izin veriyor muyuz. Bizim de hesap soracağımız gün gelecek. Bizi ağlatanları hesap sorana kadar biz buradan ayrılmayacağız. Hesap sorana kadar bu eylemlere devam edeceğiz” dedi.

Kaplan, yollara yatırım yapılması gerektiğine vurgu yaparak “Kendinize Mercedes almaya para var ama çocuklarımızın gidip geleceği yollarımızı yapmaya, düzeltmeye ve aydınlatmaya para yok” şeklinde konuştu.

Eylemcilerin, Mercedesler satılsın yollar yapılsın ve bu saatler geri çekilsin dediğini belirten Kaptan, “bütün memleket anladı bizim seçtiğimiz bakanlar anlamadı” dedi.

Korkunun ecele faydası olmadığını söyleyen Kaptan, “Demir kapılarla kendinizi kurtaramazsınız. Bu halk isterse bu kapıyı deler geçer. Ancak biz bunu yapmaya değil, istenilen kararların hayata geçirilmesi için eylem yapmaya geldik. Toplum için yaşayanlara ihtiyacımız var. Gençlerimizi ağlatanlar hesap verecek” şeklinde konuşmasına devam etti.

Sendikal Platform ve öğrencilerin gerçekleştirdiği eylem Başbakanlık binası önünde saat 10.00’da başladı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen eylemin mesai saatleri içinde devam etmesi bekleniyor.

Eylem nedeniyle Başbakanlık binası önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Girne dağ yolunda geçtiğimiz hafta 3 kişinin hayatını kaybetmesi ve 7 kişinin ise yaralanmasıyla sonuçlanan kaza nedeniyle ülke genelinde başlatılan grev ve eylemler bugün de devam ediyor.

Sendikal Platform’un saat 08.00’da tüm kamu kurum ve kuruluşlarında başlattığı grev ardından saat 10.00’da Başbakanlık binası önüne yürüyerek mitingi başlattı.

Yoğun bir katılımla başlayan eylem için yoğun güvenlik önlemleri alınarak daha önce kırılan Başbakanlık binası kapısı, eylemcilerin müdahalelerine karşı güçlendirildi.

Kaynak: KIBRIS POSTASI

 

 


Benzer Haberler

Güneyde tedavi gören çocuğun durumu kritik

Voice Kıbrıs Haber

“Aşırı fiyat değişikliklerini ihbar edin”

İnşaat çalışanları arasında kavga!

Voice Kıbrıs Haber

THY’den Kıbrıs’a 8 ek sefer

Voice Kıbrıs Haber

Önce kamyona, sonra çelik bariyerlere çarpan araç toprak banket üzerinde durabildi!

Voice Kıbrıs Haber

8 saatlik elektrik kesintisi!