CoronavirüsFeatured

Ev karantinasında 5 kişinin takibi sonlandırıldı

Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel,  elektronik bileklik uygulaması kapsamında Karantina Takip Sistemi ile ülkemize gelinmesi ile ilgili koşulları hatırlattı.

Üstel, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda ev karantinasına  onay verilen ve izin belgesi olan kişiler elektronik bileklik uygulama kapsamında”  Karantina Takip Sistemi ” ne  dahil olmaktadırlar.

Bugüne kadar toplam 659 kişi bileklik uygulamasına dahil olmuş, 5 kişinin takibi 1 kişinin pozitifleşmesi, 1kişinin adadan ayrılması, 3 kişinin ise pilot olması nedeniyle sonlandırılmıştır.

Bileklik uygulamasının başlamasından bu yana herhangi bir kural ihlali yaşanmamış, ancak ihlal edilmesi durumunda yasal işlem başlatılarak para cezası dahil cezai işlemeler uygulanacaktır dedi.

Bu kapsamdaki 70 yaş üstü yaşlılar, 12 yaş altı çocuklar, gebelik ve kronik hastalığı olan kişilerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelmeden önce Sağlık Bakanlığı’ndan izin belgesini alıp” Güvende Kal” isimli mobil uygulamayı cep telefonuna indirmesi ve uygulamada kayıt ödeme işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir diyen Üstel, özellikle kronik hastalığı olan kişilerin doktor raporları ile başvuruda bulunmaları gerektiğini kaydetti.

Üstel, yaşanan yoğunluk nedeniyle herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için ev karantinası müracaatını KKTC’ye dönüş seyahati tarihinden 1 hafta  önce Sağlık Bakanlığı’na gelerek veya [email protected] adresine mail göndererek yapmak gerektiğini, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterler dışında olanları ev karantinası uygulamasına tabi olmadıklarını belirtti.

Voice Kıbrıs Haber

 


Benzer Haberler

En son hava durumu tahminleri (29 Ağustos 2023)

Voice Kıbrıs Haber

Avustralya’da 30 bin kişiye tahliye çağrısı

Voice Kıbrıs Haber

İki Toplumlu Eğitim Teknik Komitesi’nden yeni etkinlik

Voice Kıbrıs Haber

Öğrenciler Büyüklere Örnek Oluyor

‘Kararları geri alma yetkisi kararları alanda’

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalarda son durum

Voice Kıbrıs Haber