FeaturedKIBRIS

“EuroAsia Interconnector istasyonu için her şey hazır”

İsrail’den Kıbrıs’ın güneyine, oradan da Yunanistan’a elektrik enerjisi götürülmesini öngören “EuroAsia Interconnector” projesiyle ilgili çalışmalar sürüyor.

Fileleftheros gazetesinde bugün yer alan bir haberde, Kıbrıs Rum Yönetiminin,  Kıbrıs’ın güneyine ve somut olarak da “Köfünye” (Geçitkale) yakınlarına yüksek gerilim dönüşüm istasyonu (HVDC Convertor Station) inşa edilmesi için, Euroasia Interconnector projesiyle alakalı son inşaat iznini de verdiği haber verildi.

Bunun Girit’e ve oradan da Avrupa’ya devam edecek kabloyla, İsrail’den güneye ulaşacak 2 bin megavatlık elektrik kablosunu bağlayacağını yazan gazete, bahse konu iznin verilmesinin, HVDC dönüşüm istasyonunun inşa edilmesiyle ilgili yeşil ışığı yaktığını kaydetti.

İstasyonla ilgili inşaat çalışmalarını Siemens şirketinin yürüteceğini anımsatan gazete, elindeki bilgilere dayanarak, bölgede yapılacak ön çalışmaların halihazırda planlandığını belirtti.

Bunun öncesinde 2019’un Kasım ayında ise HVDC istasyonuyla ilgili inşaat çalışmalarına ilişkin planlama izninin verildiğini anımsatan gazete, 1000MW taşıma kapasitesine sahip olan İsrail-Kıbrıs’ın güneyi-Yunanistan bağlantısının ilk aşamasının maliyetinin 2,5 milyar Euro’ya mal olmasının beklendiğini anımsattı.

Gazete, Kıbrıs’ın güneyi – İsrail elektrik bağlantısının “Köfünye’deki” ana istasyonun tamamlanmış olacağı 2023 yılının Aralık ayında faaliyete geçmesinin beklendiğini de ekledi.

(TAK)


Benzer Haberler

Cem Yılmaz son filmi ‘Arif V 216’nın fragmanını ilk kez paylaştı!

Kuzey Kıbrıs’ta yeni bir gelecek inşa etmenin artık zamanı geldi!

Yine sarı alarm!

Voice Kıbrıs Haber

Tartıştığı kişinin başına kürek sapıyla vurdu!

Voice Kıbrıs Haber

“Bütün dünyaya siyasetimizi duyurmanın gururunu yaşıyorum”

Voice Kıbrıs Haber

Manisa Soma’da feci kaza

Voice Kıbrıs Haber