DÜNYA

Etna, yeniden kül ve lav püskürtmeye başladı




İtalya’nın güneyindeki aktif yanardağlardan Etna, kül ve lav püskürttü.

Sicilya Adası’nda yüksekliği 3 bin 300 metre civarında olan Etna Yanardağı, dün akşamüstü kül ve lav püskürtmeye başladı.

İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV) Katanya şubesinin açıklamasında, Etna’nın güneydoğusundaki kraterden güçlü bir lav akışı olduğu ve yanardağın püskürttüğü küllerin yaklaşık 4 bin 500 metre yüksekliğe ulaştığı belirtildi.

İtalyan basınında yer alan haberlerde de Etna’daki lav akışının kilometrelerce uzaklıktan görülebildiği ve yanardağdaki volkanik hareketlilik nedeniyle bölgeden geçen uçaklar için de kırmızı kodlu uyarı verildiği kaydedildi.

Etna’nın püskürttüğü küller sebebiyle Zafferana gibi yanardağ çevresindeki yerleşim yerlerinde de pek çok cadde ve aracın üstünün küllerle kaplandığı bildirildi.

Etna, kıta Avrupası’nın en yüksek aktif yanardağı olma özelliği taşıyor.






Benzer Haberler

Eski AB diplomatı Mogherini usulsüzlük şüphesiyle gözaltına alındı

TAK

BM “Hala 16 bin 500’den fazla hastanın Gazze dışında tedavisine ihtiyaç var”

TRT

ABD, 19 ülke vatandaşlarının göçmenlik başvurularını durdurdu

TRT

Airbus A320’lerde yeni sorun

NTV

Havacılık tarihinin en büyük gizemini çözmek için geri sayım başladı

NTV

Uzay çöpleri geleceğin uzay araçlarına dönüşebilir

Voice Kıbrıs Haber