FeaturedKIBRIS

Eski KTHY çalışanlarının tazminatlarının ödenmesi bekleniyor




Hava-Sen, KTHY Genel Müdürlük binasının satışından elde edilen para ile, eski KTHY çalışanlarının tazminatlarının ödenmesini ve emekliye çıkanların İhtiyat Sandığı primlerinin tamamlanmasını istedi.

Hava-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, KTHY Genel Müdürlük binasının Maliye Bakanlığı tarafından 3 milyon 678 bin Sterline satın alındığı hatırlatılarak, ihale şartnamesinin; ödemenin % 10’luk kısmının satışın gerçekleştirildiği anda, geri kalanının ise 15 gün içerisinde tamamlanmasını öngördüğünü, bu sürenin 4 gün sonra sona ereceği vurgulandı.

Tüm eski KTHY çalışanlarının 8 yıldır beklenti içerisinde olduğu kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Satıştan elde edilecek gelirle Vakıflar Bankası’na olan 2 milyon 750 bin Türk Lirası ipotek ödendikten sonra, yasanın emrettiği gibi mahkeme tarafından kayıt altına alınan tazminatların ödenmesine müteakip emekliye çıkan arkadaşlarımızın İhtiyat Sandıklarının tamamlanması ve geriye kalan paranın Şirketler Mukayyitliği’nde faizde tutulması ve emekliye çıkacak arkadaşlarımızın yatırımlarının tamamlanmasının sorunun kökten çözülmesine olanak sağlayacağını belirtir, tüm yetkililerin konuya hassasiyetle yaklaşmasını bekler, saygılar sunarız”.

Kaynak:TAK






Benzer Haberler

Baf’ta bir galeride 2 araba kundaklandı

TAK

621 tane Noel ağacıyla dünya rekoru kırdılar

NTV

Bir yarışmayla hayatı değişti: Yeşilçam efsanesi 71 yaşında!

Melek Voice

“Gizli Hazine Karagöz” gölge oyunu okullarda çocuklarla buluşuyor

TAK

3 biber ve 1 ıspanak numunesinde bitki koruma ürünü tespit edildi

TAK

LTB Halk ve Çevre Sağlığı Şubesi ekipleri AB’nin düzenlediği eğitime katıldı

TAK