FeaturedKIBRIS

Eşel Mobil grevine Anastasiadis’in “bağıran kadın” ifadesi damgasını vurdu




Rum Sağcı İşçi Sendikaları Konfederasyonu (SEK) ve Solcu İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (PEO) da aralarında bulunduğu 12 sendika, çalışanların Eşel Mobil haklarının restore edilmesi ve bütün çalışan kesime yayılması istemiyle Perşembe günü Güney Kıbrıs genelinde gerçekleştirdiği 3 saatlik uyarı grevi gündemdeki yerini koruyor.

Alihtia ve Haravgi sendikaların ekonomik kriz döneminde dondurulan Eşel Mobil uygulamasının restore edilmesi mücadelesini sürdürmekte kararlı olduklarını ve eylemlerini tırmandırıp tırmandırmayacaklarına pazartesi günü karar vereceklerini yazdı.

Habere göre sendikal taraf, bütün sendikaların birlik içerisinde hareket ettiğine, başkanlık seçiminin arifesinde olunmasına rağmen eylemin partilerle hiçbir bağlantısı olmadığına işaret ederek Çalışma Bakanı’nın da Eşel Mobil sisteminin aşamalı olarak restore edilmesi gerektiği görüşünü belirttiğine dikkat çekti.

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in eylemi değerlendirirken “PEO Genel Sekreteri Sotirulla Haralambus için kullandığı “bağıran kadın” ifadesi gündeme damgasını vurdu.

Anastasiadis, “ders vermelerini veya bağırmalarını kabul etmiyoruz. Bugün bir kadının bağırdığını duydum. Bunun için çalışanlardan özür dilemeliydi” dedi.

PEO ise Anastasiadis’in eylemi düzenleyen 12 sendikanın başkanları arasından sadece PEO Genel Sekreteri Haralambus’a saldırdığına işaret ederek “bugün bağıran bir kadın” sözünü “çok aşağılayıcı ve cinsiyetçi” bulduğunu açıkladı.






Benzer Haberler

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy ve Enver Aysever tutuklandı!

AA

Kozanköy’de acil müdahale çalışmaları başlatıldı

TAK

Bengihan “Arhun’un asgari ücretle çalışan Kıbrıslı yok söylemi düşündürücü”

TAK

Çelebi “İki yıllık yağış; belki de bir-iki günde yağdı”

TAK

Nöbetçi eczaneler (11 Aralık 2025)

Melek Voice

Erhürman, Hristodulidis ve Holguin görüşmesi başladı

TAK