FeaturedKIBRIS

Kuzey Kıbrıs’ın gümrük uygulaması Avrupa Konseyi’ne götürüldü

Rum Yönetimi’nin, Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Rum ve Maronitlere BM aracılığıyla gönderilen yardımlar için gümrük uygulanmasını Avrupa Konseyi’ne götürdüğü bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, bu konunun Rum ve Türk tarafı arasında çatışma yarattığını; ancak Karpaz bölgesinde ikamet eden Kıbrıslı Türk ve Rumlardan da, olumlu mesajlar geldiğini yazdı.

Gazete, konunun Avrupa Konseyi’nin son toplantısında ele alındığını; Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in ilk etapta, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland’a yazılı bilgilendirme yaptığını kaydetti.

Güney Kıbrıs’ın Avrupa Konseyi’ndeki Daimi Temsilcisi Spiros Attas’ın da geçen hafta, konuyla ilgili bilgilendirme yaptığını belirten gazete, Attas’ın bilgilendirme yaptığı toplantıda, Türk mevkidaşının, konuyla ilgili eleştirilere yanıt vererek, Kuzey Kıbrıs’ın icraatlarını “örtbas etmeye çalıştığını” iddia etti.

Rum Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili açıklama da yaparken, açıklamasında, Türkiye’nin gümrük uygulaması konusunda Avrupa Konseyi’nde sergilediği tutumun, Kuzey Kıbrıs’ın tüm icraatlarının Türkiye tarafından yönetildiğini ispatladığını iddia etti.


Benzer Haberler

“Akademinin yapısını daha güçlü hale getirmek için, elbirliğiyle çalışmalıyız”

Voice Kıbrıs Haber

‘Açılımın dikkatli bir şekilde planlanması gerek’

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (3 Kasım 2022)

Voice Kıbrıs Haber

5 Ağustos tarihine kadar yol yapım çalışmaları yürütülecek

TAK

‘Hükümet halkı rahatlatacak adımlar atmakla yükümlü’

Voice Kıbrıs Haber

‘Hayalimdeki Kütüphane ve Hayalimdeki 2019’ kompozisyon yarışması