KIBRIS

Erhürman: “Saat değişikliği konusunda teknik zorunluluğun ne olduğunu bilmiyorum, açıklansın”

Erhürman, Başbakanın ‘saati geri almamız teknik olarak mümkün değil, bu bir teknik mesele” sözlerine yönelik kendisinin bu teknik zorunluluğun ne olduğunu bilmediğini, anlamadığını çünkü açıkça anlatılmadığını ifade etti.

Meclis Genel Kurulunda konuşan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakanın dünkü ‘saati geri almamız teknik olarak mümkün değil, bu bir teknik zorunluluk” sözlerine yönelik kendisinin bu teknik zorunluluğun ne olduğunu bilmediğini, anlamadığını çünkü açıkça anlatılmadığını ifade etti.

Erhürman, Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye ile uyumlu saat uygulamasına eş zamanlı geçmediğine dikkat çekerek “belli bir süre biz bu saate geçmedik. Ülkede bir kaos da görmedik bankacılıkta da görmedik” ifadelerini kullandı.

Erhürman, ifade edilen teknik zorunluluğun açıkça anlatılması gerektiğini kaydetti ve sadece “tekniktir” denerek konunun geçiştirilemeyeceğini belirtti.

Eylemlerin dayanağı olmadığını ifade eden Başbakan Hüseyin Özgürgün “Güney bizle neyi paylaştı. Bir GSM işini bile halledemedi. Avrupa saati değil Güney saatidir istenen… Saatte geri adım teknik olarak mümkün değil. Tamamen teknik bir mesele, siyasi bir konuya dönüştürüldü ” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: KIBRIS POSTASI


Benzer Haberler

“Tüm tarafları hellimde yaşanan tarihi fırsatı doğru kullanmaya davet ederiz”

Voice Kıbrıs Haber

En çok yağış nereye düştü?

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs’ın kuzeyi ile ‘Yasadışı alışveriş içerisinde olduğu” iddiasıyla tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

‘Sağlık alanındaki şiddet ciddi bir sorun haline dönüştü’

‘Hastalanmak asla utanılacak bir şey değil’

Dünyanın en iyi kalp damar cerrahları Kıbrıs’ta