FeaturedKIBRIS

Erhürman “Muhalefetin yok hükmünde sayılması kabul edilemez”

Meclis Genel Kurulu’nda Başkanlık Divanı’nın “Seçim Tarihini Belirlemek, Seçim ve Halk Oylaması Yasası Değişikliklerini Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Geçici Özel (Ad-Hoc) Komite’nin gündeminin oluşturulmasına yönelik kararı oy çokluğu ile kabul edildi.

Genel Kurul’da yapılan oylamada geçici komite 26 kabul, 18 ret, 1 çekimser oy çokluğu ile onaylandı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, yaşananların “kabak tadı” verdiğini ifade ederek, hükümet programında seçim için Ekim tarihinin yer aldığını ve o tarihin belirlenip bu işin bitmesinin en doğrusu olacağını, fakat işlerin buraya kadar geldiğini söyledi.

Erhürman, normalin bu olduğunu ancak Meclisin çalışmaz duruma getirildiğini, çünkü seçim tarihi ve yasa konusunda tek taraflı adım atılmak istendiğini ifade ederek, bunun normal olup olmadığını sordu, UBP’ye yönelik kurultay eleştirisinde bulundu.

Bu yaşananların ülke tarihinde görülmediğini ifade eden Erhürman, yaşananları “maskaralık” olarak niteledi, muhalefetin “yok” hükmünde sayılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Erhürman, gidişatın son derece karanlık olduğunu ve sorumlusunun da UBP olacağını ifade etti.

ERHÜRMAN: “MECLİS TARİHİNE KARA LEKE”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise, “konuştukça batan bir yaklaşımla” karşı karşıya olduklarını ifade ederek, ciddiyet gerektiğini, Meclis’in şu anda ara seçim konusunda Anayasa’yı ihlal ettiğini söyledi.

Erhürman, hükümetin “yalana dayalı propaganda” yaptığını ifade ederek, “devlet devlet” diyenlerin yasaları, anayasayı ihlal ettiğini kaydetti ve eleştirilerde bulundu, buna izin verip ortak olmayacaklarını belirtti.

Komitenin oylamasının tüm bu yaşananlara rağmen yapılmasının sorgulanması ve doğuracağı sonuçların iyi düşünülmesi gerektiğini ifade eden Erhürman, 27’nin “parçası” durumunda olan bağımsız milletvekillerinin de oylamaya katılacağını, tercihlerine saygılı olduğunu söyledi.

Erhürman, buradan çıkacak kararın Meclis tarihine “kara leke” olarak yazılacağını kaydetti, meclisin pas pas edilmemesi için bundan geri dönülmesini istedi, geçit vermeyeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından oylama yapıldı ve geçici komite 26 kabul, 18 ret, 1 çekimser oy çokluğu ile kabul edildi.

Genel kurulun gündeminde; “Kişisel Verileri Koruma Kurulu 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı”, “Küçükler ve Mahcurlar Vesayet (Değişiklik) Yasa Önerisi” ve “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kalkınma Bankası Teşkilat (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın üçüncü görüşmesi” bulunuyor.

TAK


Benzer Haberler

Poliklinikte pozitif vaka!

Voice Kıbrıs Haber

“Sertlikle bir yere varamazsınız. Yepyeni eylemlerle geliyoruz”

Voice Kıbrıs Haber

Korona virüsü için geliştirilmeye başlanan aşı ilk defa denendi

Yaşar Ersoy’un ‘Yangın Yerinde Kabare’ adlı oyunu sendikaların desteğiyle hayat buluyor

Kazada 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

“Üstel ile Evren arasında nöbet değişimi olacak”

Voice Kıbrıs Haber